Vrečke za smeti

DomovBanex d.o.o.Vrečke za smeti

Vrečke za smeti

Banex d.o.o.

vrecke-za-smeti-35l

Vsak dan nastajajo smeti. Ker so smeti vedno večji problem razvitega sveta, se tej temi posveča kar veliko pozornosti. Za lažje in prijazno ločevanje odpadkov, nam pomagajo vrečke za smeti. Tako lahko enostavno ločujemo biološke in mešane odpadke. Hkrati pa nam pomagajo, da smeti odstranimo na zelo čist način in brez neprijetnega vonja. Seveda pa vse vrečke za smeti niso enake. Za različne vrste odpadkov, lahko uporabimo različne vrste vrečk. Že po obliki lahko izbiramo med okroglimi ali kvadratnimi vrečkami, odvisno od našega koša za odpadke. Potem se dodatno ločijo glede na vrsto odpadkov, recimo kozmetični odpadki ali biološki odpadki. Če bomo uporabili vreče za smeti v pravilni kombinaciji, bo odstranjevanje odpadkov otročje lahko.

Kljub dejstvu, da odpadke ločujemo, se nastanku mešanih odpadkov ne moremo izogniti. Zato mešane odpadke zbiramo v košu za odpadke. V košu pa imamo vrečke za smeti. Ko je vrečka polna, jo enostavno vzamemo iz koša, zavežemo in odvržemo v zbiralni kontejner za odpadke. Vrečke za odpadke so na voljo v različnih velikostih. Velikost je izražena v litrih, zaradi lažje izbire glede na koš, ki ga imamo za odpadke. Manjši koši za odpadke imajo kapaciteto med 20 in 35 litrov. Večji smetnjaki imajo kapaciteto 50 ali 60 litrov. Če pa imamo vrtne odpadke, pa so na voljo vreče s kapaciteto 120 litrov. Te so dodatno opremljene z ročaji ali vrvico za lažje prenašanje. Pri pospravljanju vrta moramo biti pozorni na nastavek za pipo. V kolikor nam bo pipa puščala pri nastavku in bo dosegla vrečko za smeti, bomo v njih težko kaj shranili in odvrgli v kontejner.

Vrečke so načeloma trpežne in ne prepuščajo tekočine. Seveda pod pogojem, da niso smeti pretežke od nosilnosti vrečke. Napolnjene vrečke so enostavne za prenašanje od doma do smetnjaka. Lahko se odločimo tudi za odišavljene vrečke za smeti, ki bodo dodatno preprečile neprijeten vonj smeti.

Tudi pri pospravljanju in čiščenju, nam bo vrečka za smeti prišla prav. Recimo, da bomo  kopalnico temeljito očistili. Vrečko za smeti s pomočjo ščipalke pritrdimo na cev za tuš. V to vrečko mečemo ves odpadni papir, ki ga bomo uporabili za brisanje, ali pa v vrečko odložili prazno embalažo čistilnih sredstev. Seveda moramo upoštevati nosilnost cevi na tušu, da ne bo vrečka pretežka za cev. Ker bomo za čist in urejen dom poleg vrečk za odpadke potrebovali še kaj drugega. Recimo dišave, ki bodo poskrbele, da bo naš dom lepo dišal. Lahko namestimo osvežilec, ki bo absorbiral vonjave in širil prijeten vonj. Metle in smetišnice bomo tudi potrebovali, da bomo s tal pometli smeti. Papirnate brisače za vpijanje tekočin, za brisanje madežev hrane bodo vedno v naši kuhinji. Po uporabi jih enostavno odvržemo v vrečke za odpadke in rešena zadeva. Tudi pri nošenju odpadkov iz hiše in ločevanje odpadkov, je tema, kjer je potrebno vključiti tudi otroke. Samo tako se bodo že zgodaj začeli učiti, kako pravilno ločevati odpadke, preden jih bodo odvrgli v kontejnerje. Vsak korak pri manjši količini odpadkov šteje. S tem bo narava ostala dalj časa čista in neokrnjena. Vse kar naredimo v tej smeri je bolje, kot da ne naredimo ničesar.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve