Krpa

Banex d.o.o.

krpa-vecnamenska

Vsakič, ko začnemo čistiti dom, je osnovno vprašanje, kdaj za vraga se je nabralo toliko prahu ali umazanije. Vedno imamo občutek, da tudi če je kratek čas od zadnjega brisanja prahu ali sesanja, da je prahu vedno več. Seveda se vsak dan gibamo po prostoru, prostor zračimo in vse to vpliva na količino prahu. Še zlasti, če imamo domače živali, ki dodatno prispevajo svoj delež k nastajanju prahu ali umazanije v prostoru. Večkrat letno, načeloma vsaj dvakrat, se lotimo generalnega čiščenja. Spomladi je na vrsti spomladansko čiščenje in jeseni, jesensko. Seveda moramo sproti redno čistiti, drugače kaj hitro prah in umazanija postaneta moteč element.

Ko se lotimo čiščenja, bomo potrebovali čistilna sredstva. Čistilna sredstva so lahko namenska za posamezno površino ali vrsto umazanije. Lahko pa so univerzalna, ki jih uporabimo za različne namene. Nepogrešljiv pripomoček za čiščenje je krpa. Krpe bomo potrebovali za brisanje prahu in umazanije. Poleg tega nam bodo krpe služile kot osnova za nanos čistilnega sredstva, s katerim bomo očistili željeno površino. Krpa iz mikrovlaken bo najbolj primerna rešitev za vse dele pohištva, kjer ne želimo statične elektrike po končanem brisanju. Pri delu si lahko pomagamo z gobicami, ki bodo bolj trdovratne madeže odstranile z lahkoto. Ne smemo pozabiti na rokavice. Še zlasti so rokavice pomembne pri uporabi agresivnih čistil. Tako bomo zaščitili roke pred morebitnimi reakcijami na čistilo.

Krpa nam bo dobrodošla pomoč v kuhinji, kjer lahko s krpo primemo vročo pokrovko ali posodo. Kuhinjska krpa je lahko tudi dekorativni element kuhinje. Ker so kuhinjske krpe lahko izdelane v različnih motivih, nam bodo služile kot okras. Namesto, da jih bomo uporabili, jih bomo namestili tako, da jih bomo lahko občudovali sami ali pa naši gostje.

Tudi pri čiščenju tal, je krpa najbolj važen pripomoček pri brisanju. Krpa za tla bo obrisala vso umazanijo, popila vodo ali razlito tekočino s tal. Krpe za tla bodo vezale prah nase, ko bomo brisali tla in poskrbela, da bo pod čist. Tudi v sanitarnih prostorih, so krpe nepogrešljive. Umivalnik, straniščno školjko ali tuš kabino, je potrebno od časa do časa očistiti. Seveda imamo en kup čistil na voljo, ampak ostanke čistil ali umazanijo, pa moramo obrisati s krpo. Krpa bo v tem primeru imela ključno vlogo pri vzdrževanju čistoče.

Na voljo so tudi posebni čistilni robčki za določene tipe površin. Seveda v tem primeru ne bomo potrebovali krp, ker imajo robčki enako funkcijo kot krpe. Krpe so na voljo v različnih barvnih odtenkih, dimenzijah in imajo lahko nešteto vzorcev. Ne glede na namen uporabe, so lahko krpe narejene iz različnih materialov. Med krpami prevladuje bombaž med materiali. Je pa vedno več krp v uporabi, ki so narejene iz mikrovlaken. Recimo, da bi želeli obrisati ekran TV-ja ali monitorja, bodo krpe edina izbira. Tudi tukaj je potrebno razmisliti o krpi, ki ne bo med brisanjem poškodovala površino ekrana. Potrebno je izbrati tudi pravo čistilno sredstvo za brisanje ekranov. S tem bomo preprečili morebitne poškodbe površine in ne bomo ustvarili črt, ki bi nam še dodatno pokvarile sliko na ekranu. Vse krpe je potrebno po končani uporabi dobro oprati in posušiti, do naslednje uporabe.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve