Obešalnik

Obešalnik

Banex d.o.o.

obesalnik

Garderoba in omare, večni problem kako bomo organizirali in razporedili naša oblačila v omarah. Kam dati katero oblačilo, kaj na vrh in kaj spodaj, da se oblačila ne bodo preveč mečkala. Tukaj nam lahko pomaga pet pravil, ki bodo poskrbela za organizacijo garderobe. Če si bomo vzeli čas, pregledali podrobno vse kote v domu, pregledali garderobne omare, bomo ugotovili kar veliko stvari. Prva ugotovitev bo, da imamo v garderobnih omarah še kaj drugega, ne samo kose oblačil. Po predalih bomo imeli kupe stvari, ki nimajo ničesar skupnega z oblačili. Zato je pet pravil za pravilno razporeditev v garderobnih omarah, toliko bolj pomembno.

Prvo pravilo je temeljito in redno pospravljanje. Pri tem je dobro, da iz omar in predalov zložimo vse stvari ven. Potem gremo pregledati vsako oblačilo in naredimo oceno. Ocena naj vsebuje podatek, kdaj smo nazadnje oblekli to oblačilo. Dodatno je potrebno preveriti ali so na oblačilih madeži, ki s pranjem ali s čiščenjem v čistilnici, še kar ne izginejo in so vidni. V kolikor oblačila nismo oblekli že dalj časa, je čas da se od njega poslovimo. Že vnaprej si pripravimo vreče za smeti, kamor bomo takoj odvrgli oblačila, ki bodo imela negativno oceno. Če za katero oblačilo nismo sigurni ali nam še pristaja, se posvetujmo z ostalimi družinskimi člani.

Drugo pravilo se nanaša na zlaganje oblačil, ki nam bodo ostala po prvem pravilu. Ali jih bomo sistematično zložili v omaro po tipu oblačil; majice skupaj, hlače na obešalnik in tako dalje. Ali bomo pa razporeditev naredili po barvah, da bom lažje izbirali barvno kombinacijo.

Tretje pravilo je včasih podcenjeno. To pravilo vključuje obešalnik. Na njega lahko obesimo srajce, obleke, hlače, jakne, težja oblačila. S tem bomo preprečili mečkanje med shranjevanjem. Seveda bomo najbolj optimalno razporeditev dosegli z uporabo enakega tipa obešalnika. Tudi red in izgled v omari bo na videz lepši, če bomo uporabili obešalnik.

Četrto pravilo je vezano na police. Na police bomo dali tista oblačila, ki potrebujejo več prostora za shranjevanje. Recimo torbe, ki jih težko shranimo drugam, razen na police. Ker ima ženska populacija vedno veliko različnih torb na voljo, bo včasih potreben kompromis. Moški se bomo pač odrekli delu garderobnih omar in prostoru, da bodo lahko ženske imel vedno pravo torbico doma na voljo. Seveda se lahko določene torbice shranijo v vrečke za smeti, da se ne bodo prašile.

Peto pravilo je vezano na dodatke. Med dodatke spada nakit, ure, pasovi, rute, šali, klobuki in ostalo. Za nakit so na voljo posebna stojala, kjer je ves nakit viden, da se lažje odločimo. Določene garderobne omare imajo vgrajene poseben predale. V teh predalih so že narejeni predeli, kamor lahko shranimo pasove, odložimo ure na posebne blazinice. Večinoma imajo ti predali na vrhu steklo ali prozorno plastično okno. Tako lahko med oblačenjem že pogledujemo katero uro ali pas bomo dodali k oblačilu.

Ker je med nami veliko kreativnih mojstrov, bodo obešalnik ali garderobno omaro izdelali sami. Določeni bodo, recimo nastavek za pipo spremenili v dekoracijo obešalnika ali pa jo namestili namesto ročaja za odpiranje predala. Z malo domišljije, se lahko marsikatera stvar spremni v uporabno.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve