Dišava

Dišava

Banex d.o.o.

disava-za-prostor

Večina nas ima stalne težave, kako se lotiti in odstraniti vodni kamen. Vodni kamen se nam nabira na pomivalnem koritu, pipah, pomivalnih strojih, pralnih strojih; skratka povsod tam, kjer teče voda. Vodni kamen je trdovraten za odstranjevanje, zato je to potrebno kar redno početi. V kolikor redno ne bomo odstranjevali vodni kamen, bi lahko posledično imeli težave. Čiščenje vodnega kamna je cenejše od morebitne menjave pipe ali bobna v pralnem stroju. Seveda bo dišava na koncu čiščenja pomembna, da bo boben v pralnem stroju ne imel čudnega vonja.

Vodni kamen je posledica trde vode. Nabira se na površinah, kjer teče voda. Ker je trdovratna nadloga, nas vedno znova spravlja v obup. Na pomivalnih koritih se dokaj hitro pojavijo bele pikice in lise. Tako bomo pomivalno korito včasih obrisali petkrat ali šestkrat na dan. Veliko nas pomisli, da je to Sizifovo delo. Odstranjevanje vodnega kamna je proces, ki vključuje določena sredstva za čiščenje vodnega kamna. Veliko nas uporablja različne kemikalije. Nekatere izmed kemikalij so bolj močne, vendar ni nujno, da bo končni rezultat za nas sprejemljiv. Včasih je bolje, da se vodnega kamna lotimo na bolj tradicionalen in naravni način.

Vzamemo alkoholni kis, krpo, že uporabljeno gobico za pomivanje posode. Oborožimo se z veliko doze potrpljenja in se lotimo dela. Ker ima kis značilen vonj, na koncu po prostoru razpršimo dišavo. Tako bo naša najljubša dišava, nevtralizirala vonj po kisu.

Vse površine, kjer je vodni kamen, dobro obrišemo s suho krpo. Tako bomo odstranili vodne kaplje. V posodo nalijemo alkoholni kis. Namočimo krpo in mesto, kjer je vodni kamen s krpo obložimo. Na koncu krpo polijemo z malo kisa, da se bo krpa v celoti prepojila. Vse skupaj pustimo stati eno uro. Med tem časom se lahko lotimo drugih opravil; recimo čiščenje pečice. Po eni uri s krožnimi gibi s pomočjo gobice za pomivanje posode, odstranimo umazanijo, ki je že ostala. Gobica naj bo stara in ne nova. Nova gobica bi lahko poškodovala površine. V kolikor je vodni kamen trdovraten ali se ga je nabralo veliko, moramo postopek večkrat ponoviti.

Čiščenje vodnega kamna se lahko lotimo s pomočjo citronske kisline. Citronsko kislino običajno uporabljamo kot naravni konzervans, za pripravo napitkov in sadnih kup. Tako narejeno čistilo je neškodljivo za okolje. Je učinkovito in ga lahko uporabimo za čiščenje vodnega kamna. Recimo steklena vrat pri prhi, se jih s pomočjo citronske kisline lahko enostavno očisti. Steklena vrata dobro zdrgnemo s polovico limone in speremo z vodo. Če je potrebno dodamo še sodo bikarbono. Sama citronska kislina je lahko tudi dišava, zaradi prijetnega vonja.

Glede na ponudbo sredstev za odstranitev vodnega kamna, se kaj hitro čistila zamenjajo. Embalaže so si med seboj podobne. Kaj hitro lahko zamenjamo čistilo za pečico s čistilom za odstranitev vodnega kamna. Zato moramo biti pozorni pri nakupu čistil, da se ne bomo kasneje spraševali, kako očistiti pečico s čistilom za vodni kamen. Kot pri vseh čistilih, je tudi za vodni kamen pomembno, da se primerno zaščitimo. Čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko manj ali bolj nevarne za naše telo. Roke so najbolj izpostavljene, zato je uporaba zaščitnih rokavic zaželena. Dodatno pozornost je potrebno nameniti dejstvu, da pretirana uporaba kemikalij lahko poškoduje površine. Pomivalno korito lahko potemni ali pa spremni barvo. Vsekakor se priporoča uporaba manjše količine čistila, da ne bomo naredili preveč škode. Dišava za prostor, bo v tem primeru nastopila kot katalizator in odpravila slabe vonjave. Dišava, ki nam bo najbolj všeč bo tako prostor napolnila z lepim vonjem.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve