Čistilo za parket

DomovBanex d.o.o.Čistilo za parket

Čistilo za parket

Banex d.o.o.

cistilo-za-les-parket-in-laminat

Klasična talna obloga je zagotovo parket. Še danes je kljub ponudbi drugih talnih oblog, parket še vedno na prvem mestu. Les je trajnosten, naraven videz, vzdržljiv, lahko bi se reklo, da je parket večen. Še zlasti ob rednem primernem vzdrževanju, nam bo služil več 10 let. Lesene obloge imajo kar dolgo življenjsko dobo, lahko tudi preko 80 let. Seveda se v tem času obrabi tudi lesena talna obloga. Odvisno od prostora, kjer je položena lesena talna obloga, bo obraba lahko drugačna. Če bomo leseno talno oblogo položili v kuhinji, bo tukaj obraba hitrejša, kot recimo v spalnici. Na obrabo lesenih talnih oblog vpliva tudi trdnost lesa in njegova kvaliteta. Dodaten element, ki vpliva na obrabo lesene talne obloge, je vzdrževanje in negovanje. Ker je parketov več vrst, vsaka vrsta zahteva drugačno vzdrževanje. Zato tudi čistilo za parket, preden ga uporabimo, izberemo tistega, ki je primeren za vrsto lesa, ki smo ga uporabili.

Kadar bomo čistili leseno talno oblogo, je univerzalno čistilo za tla lahko neprimeren izbor čistilnega sredstva. Odvisno od parketa, je čistilno sredstvo lahko različno. Recimo oljen parket. Taka podloga zahteva več pozornosti pri čiščenju. Z vsakim čiščenjem, počasi odstranjujemo oljni sloj s parketa. Če to delamo bolj pogosto, če bi ga recimo imeli položenega v kuhinji, hitreje bi ga morali na novo zaščititi. Vedno je potrebno pri lesenih talnih oblogah upoštevati dejstvo, da ne uporabljamo agresivnih čistil. Pod raje očistimo s krpo. Krpa naj bo iz mikrovlaken, ki jo namočimo v mlačno milnico. Če samo suho čistimo parket, uporabimo sesalnik. Nikakor pa ne smemo uporabiti parnega sesalca. Seveda je oljen parket zahteven tudi iz vidika pogostega oljenja, ki ga moramo izvesti vsaj dvakrat letno, da se preveč ne izsuši.

Lakiran parket ima čisto drugo stopnjo zahtevnosti glede vzdrževanja. Z lakiranim parketom bomo imeli bistveno manj dela in čistilo za parket bo potrebno uporabiti manj pogosto. Ko je parket položen in ga polakiramo, lak ustvari zaščitni sloj, ki bo parket obvaroval tako pred tekočinami, praskami in udarci. Samo čiščenje je enostavno, ker ga lahko pometamo, sesamo, brišemo s krpami. Če bomo lakiran parket mokro čistili, se uporabi čistilo za parket. Seveda pa je sanacija morebitnih poškodb na lakiranem parketu bolj zahteven projekt. Kadar ga je potrebno obnoviti, moramo obnoviti celotno površino v prostoru in ne samo poškodovan del.

Ne glede na vsa možno dostopna čistilna sredstva, se za lesene talne obloge nikoli ne sme uporabiti čistilo za steklo. Posledica bi bila, da bi na parketu bile vidne lise in del zaščitnega sloja bi se lahko razkrojil. Tako bi potrebno obnovo lesene talne obloge samo pospešili. V primeru lakiranega parketa, je njegova obnova potrebna vsaj vsakih 10 let. Ko se parket obnovi, bo čistilo za parket spet potrebno uporabiti, da se odstrani ves prah in drugi delci. Šele potem vnesemo nazaj v prosto pohištvo. Seveda nikoli ne smemo uporabiti za čiščenje čistilo za pomivalni stroj, čeprav lahko podobne nasvete najdemo na forumih, kjer uporabniki delijo svoje koristne nasvete. Seveda lahko v določenih primerih to pride prav, ampak raje zaupajmo tehnikam, ki so preverjene.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve