Krpa iz mikrovlaken

DomovBanex d.o.o.Krpa iz mikrovlaken

Krpa iz mikrovlaken

Banex d.o.o.

krpa-iz-mikrovlaken

Pri vzdrževanju reda in čistoče v hiši ali stanovanju, nam bodo v pomoč krpe iz mikrovlaken. Tako, kot ostale tkanine, tudi krpe potrebuje posebno vzdrževanje, da nam bodo dolgo časa služile. Lahko bi se reklo, da je krpa iz mikrovlaken, naša najboljša prijateljica pri pospravljanju. Ker imajo posebno strukturo tkanine, pri brisanju ne bodo puščale sledi ali lis. Istočasno pa  krpe iz mikrovlaken dobro vpijajo tekočine in vežejo prašne delce nase.

Krpa iz mikrovlaken bo koristna pri čiščenju oken, pri loščenju površin, pri brisanju ekranov in tako naprej. Seveda, če želimo, da nam bodo krpe iz mikrovlaken služile dalj časa, bo potrebno za krpe primerno skrbeti. Če jih bomo prali, jih nikar ne perimo s perilom. Preprost razlog je v tem, da smo s krpo brisali umazane površine in ne želimo to mešati z oblačili. Hkrati pa se lahko krpe tudi poškodujejo. Med pranjem se bodo krpe drgnile ob druge tkanine. Mikrovlakna se lahko med tem poškodujejo. Na otip ne bodo več mehke krpe, polne bodo muck, ki se bodo zatikale za kožo.

Krpa iz mikrovlaken naj se pere posamično. Pri pranju uporabimo malo detergenta, ki ne sme vsebovati sestavin, ki mehčajo in dišavijo blago. Nikakor ne želimo, da bi se krpe iz mikrovlaken preveč zmehčale. Tako bi izgubile svojo uporabno funkcijo. Če bi recimo dodali mehčalec med pranjem krp iz mikrovlaken, se bodo krpe sušile dalj časa in bi se v njih lahko zadrževala vlaga. Seveda si lahko pri sušenju pomagamo s sušilcem. Vendar se tega ne priporoča za krpe iz mikrovlaken. Ker se hitro posušijo, nam stroj za sušenje ne bo koristil, ker nima tako kratkega programa za sušenje. Hkrati pa se lahko v stroju za sušenje, na mikrovlakna ujamejo drobci tkanin, ki so ostali v sušilnem stroju od stvari, ki so bile pred tem v stroju. Krpa iz mikrovlaken se najbolje posuši na zraku in to v nekaj minutah.

Krpa za tla je lahko tudi iz mikrovlaken, vendar ne bo tako koristno obrisala tal. Zato so krpe za brisanje tal redko kdaj iz mikrovlaken. Seveda nam pri pomivanju tal lahko pomaga metla za pomivanje tal. Na metle za pomivanje se namestijo krpe. Glede na vrsto tal in samo umazanijo, se lahko čisti na suh ali moker način. Če bomo potrebovali mokro čiščenje, bomo nameščeno krpo po potrebi oželi in splaknili do čistega in potem nadaljevali s čiščenjem.

 V izjemnih primerih se zgodi ,da se nam recimo nekontrolirano polije tekočina za preprečitev odtekanja pod element ali kakšno električno napravo. Tu pride prav tudi kuhinjska krpa. Hitro jo vržemo na tekočino, da jo vpije in potem z drugo krpo obrišemo, da je površina suha. Krpe so nepogrešljiv element vsakega doma ali poslovnega prostora. Nikakor se ne moremo izogniti občasnemu čiščenju in pospravljanju. Takrat so krpe najbolj uporaben pripomoček. Lahko bi se reklo, da brez krp v naših življenjih ne gre.

Vse vrste krp lahko kupimo v vseh trgovinah, kjer prodajajo živila, najdemo jih v vseh drogerijah. Tudi tehnične trgovine vedno bolj namenjajo del prodajne površine  za krpe in čistilne pripomočke.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve