Čistilec tal

DomovBanex d.o.o.Čistilec tal

Čistilec tal

Banex d.o.o.

cistilec-tal-z-razprsilcem

Skoraj vsak dan ga uporabljamo, pa se redkokdaj vprašamo, kako in kdaj je nastal sesalnik. Prva zamisel, kako bi lahko očistili površine s pomočjo absorpcije prahu, sega v sredino 19. stoletja. Takrat so razvili prvi koncept in delovanje zelo primitivnega sesalnika. Od tu dalje, pa je glede na dvig kakovosti življenja, tudi razvoj tehnologije sesanja sledil strmemu porastu. Sesalnik je čistilec tal, ki v glavnem pobira prah in smeti iz talnih površin. Pri prvih sesalnik je bilo potrebno ročno poganjati motor med uporabo. Danes pa sesalniki med tem, ko nas ni doma, počistijo celo stanovanje popolnoma samodejno.

Prvi čistilec tal, ki se šteje za sesalnik, izvira okoli leta 1860. Takrat je bil patentiran prvi stroj za pometanje, ki je imel vrteče krtače. Nekaj let kasneje, je drug izumitelj predlagal prvo izvedbo sesalnika za komercialne namene.  Sicer je bil sesalnik bolj okoren, ker ga je bilo potrebno potiskati po tleh. Hkrati pa je bilo potrebno vrteti pogonsko ročico na jermenskem pogonu, ki je bil povezan z ventilatorjem. Bolj je bil koristen v industriji, kot za domačo uporabo. Nato so prišle bencinske verzije sesalnikov in kasneje še sesalniki z električnim motorjem.

Za čistilec tal lahko štejemo tudi komplet za čiščenje tal. V kompletu dobimo vedro, držalo za čiščenje in krpo. V vedro natočimo vodo, dodamo čistilo in pričnemo s čiščenjem. Med brisanjem krpo večkrat ožamemo in ponovno pomočimo v vodo. Tako bomo iz prostora odstranili vso umazanijo in prah. Za večje talne površine, recimo v nakupovalnih centrih, se za pomivanje tal uporabljajo posebni čistilni stroji. Pomivalec tal je lahko stroj, na katerem sedi operater, ki se vozi po prostoru, kot z osebnim vozilom. Stroj ima volan, ki pomaga operaterju, da se pelje po prostoru in ga očisti. Stroj ima nameščene ščetke za pometanje. Te so nameščene na prvem delu stroja in med gibanjem pometajo vso nesnago na poti pred seboj. Na sredini stroja je nameščena gumijasta metla, ki pobira v poseben predel za smeti večje kose smeti in vse, kar ščetke niso uspele pomesti. Na zadnjem delu stroja se brizga na površino voda s čistilom, ki obenem še umije tla. Čisto na koncu so gumirane krtače, ki preostanek vode zberejo in ga s pomočjo sesalnika posesajo v poseben predel za vodo. Tako bodo tla popolnoma čista.

Danes je sesanje zelo pomemben del sodobnega sloga življenja. Robotski sesalniki so vedno bolj prisotni po domovih, kjer klasični sesalniki počasi izgubljajo svoj primat. Ker se hišni prah nabira na površinah našega domovanja in je alergij med ljudmi vedno več, moramo posledično več uporabljati sesalnik. Samo redno sesanje je edino učinkovito sredstvo, kjer bomo zmanjšali pojav alergije. Sesanje mora potekati hitro in brez velikega napora. Ker imamo tudi manj časa na voljo za razna gospodinjska dela, nam bo robotski sesalnik prišel še kako prav.

Ne glede, kako obrnemo situacijo, bomo vedno znova ugotovili, da je čistilec tal enostavno potreben. Ker so sodobne tehnike tako napredovale, lahko robotski sesalnik aktiviramo na daljavo s pomočjo aplikacije, ki smo jo namestili na mobilni telefon. Ko bo končal z delom, nam bo to robotski sesalnik sporočil na mobilni telefon. Pa naj še kdo reče, da je robotski sesalnik popolnoma brez veze.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve