Dišava za prostor

DomovBanex d.o.o.Dišava za prostor

Dišava za prostor

Banex d.o.o.

disava-za-prostor

Pri rednem čiščenju kuhinje, se bomo morali lotiti tudi pečice. Seveda nam to opravilo najmanj diši oziroma je zelo nepriljubljeno. Dišava za prostor nam bo še kako prišla prav. Kako očisti pečico na najbolj enostaven način, je odvisno od več elementov. V primeru, da je pečica zelo umazana in se je celo kaj zažgalo v pečici, bo čiščenje zahtevalo več napora. Lahko uporabimo sodo v prahu. Če je v tekočem stanju, je uporabna pri čiščenju vodil, rešetk in stranic pečice. Takoj bo vidno delovanje in učinek čiščenja. V pršilko damo sodo in vodo. Vse skupaj dobro premešamo in popršimo na umazana mesta. Delovanje in učinek bo viden takoj. Čez nekaj minut obrišemo raztopljeno umazanijo. Če so maščobne plasti  debele, moramo celoten postopek nekajkrat ponoviti. Osvežilec tkanin kot čistilno sredstvo za pečice, ne bo kaj dosti koristen.

Pečica ima na vratih steklo. Ko razmišljamo kako očistiti pečico, se lahko za steklo na pečici uporabi pecilni prašek. Pecilni prašek in vodo zmešamo v gosto maso. Steklo navlažimo z vročo vodo. Na steklo s pomočjo čopiča, vse do roba nanesemo maso. Maso nanesemo kar izdatno na steklo. Počakamo cca pol ure. Pečica mora biti med tem postopkom ugasnjena. Če bi pečica delovala, bi se pasta prehitro strdila. Kadar je steklo močno umazano, se ga na koncu obriše z nežno gobo. Lahko da bo potrebno malo podrgniti, vendar to ne bo v ničemer poškodovalo steklo. Dišava za prostor nam bo po končanem čiščenju pomagala odišaviti prostor.

Glede vprašanja, kako očistiti pečico in stene v pečici, se ne smemo ustrašiti izziva, ki je pred nami. Na stenah pečice se nabira umazanija. Ta umazanija je kombinacija visoke temperature pri pečenju ali cvrenju, kjer nastajajo mastni madeži. Problem pri čiščenju pečice predstavljajo navpične stene. Čistilna sredstva prehitro odtečejo s sten. S tem ne more opraviti svojega dela. Najbolj enostavno to naredimo s pomočjo pare, kjer bomo uporabili domača sredstva, kot čistilo. V tem primeru se bomo zanašali zgolj na paro ali pa kombinacijo sode in limoninega soka.

Ker bomo najbolj verjetno hkrati s pečico, čistili tudi tla v kuhinji. Pomivanje tal se lotimo s čistilnim sredstvi, ki so namenjeni za površino, ki jo imamo položeno v naši kuhinji. Seveda je dobro pred pomivanjem tal, le ta dobro pomesti. V kolikor imamo v kuhinji nameščen odtok, ga moramo od časa do časa očistiti. Čiščenje odtokov se lotimo s primernimi sredstvi za odmašitev. Paziti je potrebno, da ne uporabimo preveč čistila ali da hkrati ne mešamo čistil različnih proizvajalcev. Na koncu bo dišava za prostor napolnila prostor s prijetnimi vonjavami. Kadar se v pečici hrana zapeče, bomo najbolj verjetno potrebovali čistilne pripomočke. Kako očistiti pečico, kjer so ostanki zapečene hrane s pomočjo kemije, je zelo preprosto. Prihranili bomo tako na trudu, kot času. Večina čistilnih sredstev se nanese na stene pečice in se pusti delovati nekaj ur. Čistilno sredstvo moramo dobro obrisati s pomočjo vode in gobice za čiščenje. Na koncu obrišemo še s suho krpo. Ko smo končali, je potrebno pečico segreti, da iz pečice odstranimo močan vonj po čistilnem sredstvu. Med segrevanjem pečice, je potrebno večkrat odpreti vrata pečice. Ko vonja po čistilnem sredstvu ne zaznamo več, pečico ugasnemo in pustimo vrata pečice odprta. Ko se bo pečica popolnoma ohladila, je pripravljena na ponovno uporabo. Tako bomo naslednjič z veseljem pečico uporabili za peko naše najljubše jedi iz pečice. Če pa v prostoru uporabimo svečo, ki bo kot dišava za prostor, bomo vonj po čistilih popolnoma nevtralizirali.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve