Osvežilec tkanin

DomovBanex d.o.o.Osvežilec tkanin

Osvežilec tkanin

Banex d.o.o.

osvezilec-tkanin

Vse notranje talne površine, je potrebno od časa do časa očistiti. Seveda so tudi zunanje talne površine deležne čiščenja. Vendar je razlika med čiščenjem zunanjih ali notranjih talnih površin. Notranje talne površine lahko pometamo, sesamo in pomivamo. Ne glede katero možnost bomo izbrali, bomo za delo potrebovali pripomočke. Pomivanje tal ni ravno priljubljeno opravilo. Ko se bomo lotili pomivanja tal, bomo potrebovali: vedro, vodo, krpe in čistilec tal. Pripomočke za čiščenje tal izberemo glede na vrsto talne obloge. Parket recimo, ima drugačne zahteve, kot recimo ploščice v kopalnici. Spet ploščice niso enake linoleju in potrebujejo drugo čistilno sredstvo in pripomočke za čiščenje. Osvežilec tkanin, nam recimo pri ploščicah ni v nobeno korist.

Parket bomo najlažje očistili z mehkimi materiali. Ker ne želimo popraskati ali poškodovati parketa, se bomo lotili čiščenje parketa z veliko mere opreznosti. Parket je tudi občutljiv na tekočine. Ker je parket iz naravnega materiala – lesa, lahko tekočine parket vpije. Takrat se lahko parket napihne ali raztegne. Pri tem lahko pride do odstopa od podlage in bo potrebno parket na novo strokovno sanirati. Zato pri čistilih na vodni osnovi, za pomivanje tal, ne uporabimo velikih količin čistilnega sredstva. Enako velja tudi pri laminatu. Čistilno sredstvo lahko najdemo v trgovinah. Največkrat bomo čistilno sredstvo našli na oddelku vse za dom. Osvežilec tkanin, pa lahko uporabimo za tepihe, ki smo jih položili na parket.

Če imamo položen linolej, je dobro vedeti, da je neobčutljiv na vodo in ostale tekočine. Na linoleju se lahko mokro čisti. Pozorni moramo biti na nastajanje prask, ki se kaj hitro lahko poznajo na linoleju. Pomivanje tal bo sigurno najbolj enostavno na ploščicah. Ploščice niso toliko občutljive. Enostavno jih lahko brišemo s krpami ali pa grobimi krtačami. Včasih so tla čistili na način, da so se spustili na kolena in čistili pod. Danes imamo na voljo čistilce tal, ki so na dolgih ročajih. Nekatere lahko celo namestimo na poljubno dolžino, da bo čiščenje bolj enostavno. Glave na čistilcih so posebno oblikovane, prilegajo se glede na kot ročaja in vrtijo okoli svoje osi. Seveda so nam danes na voljo tudi čistilci tal, ki najprej posesajo tla in takoj še obrišejo tla z mokrim ali pa suhim načinom. Tako dišava za dom, krpe in metla, niso samo okraski, ampak pravi roboti, ki delo opravijo namesto nas.

Če bomo kupili za pomivanje tal komplet za čiščenje tal, bomo poleg čistilca v kompletu dobili še vedri za tekočine in čistilno sredstvo. Na vedru je lahko nameščena posebna naprava, ki nam bo pomagala ožeti krpe. Na voljo so tudi poseben čistilci tal, ki delujejo kot metla. Najprej z njimi pometamo, nato pa še obrišemo tla. Na ročaju imajo nameščen poseben prekat, kamor natočimo vodo in čistilno sredstvo. Ko naletimo na zasušeno umazanijo, jo samo poškropimo in obrišemo. Osvežilec tkanin ni primeren kot čistilno sredstvo za tla.

Ker je potrebno tudi mlajše člane gospodinjstva seznaniti s čiščenjem, jih lahko skozi igro pritegnemo k temu. Nabavimo posebne čistilne copate. Z njimi samo podrsavamo po tleh in tla bodo čista. Tako lahko otroci kaj hitro postanejo glavni pri čiščenju. Ko se bodo lovili po prostoru s temi copati, bodo očistili celotno talno površino do visokega sijaja. Če pa jih bomo na koncu še nagradili, pa bodo tudi naslednji dan ponovili čistilno akcijo. Seveda je osvežilec tkanin primeren samo za pod, kjer imamo položene tkane tepihe.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve