Vreče za smeti

DomovBanex d.o.o.Vreče za smeti

Vreče za smeti

Banex d.o.o.

vrecke-za-smeti-120l

Smeti so del našega vsakdana. Vsak dan jih proizvedemo hote ali nehote. Odpadki nastajajo po celotnem stanovanju, hiši ali poslovnem prostoru. Pri odlaganju odpadkov, se poslužujemo košev za smeti ali pa vrečk za odpadke, ki jih namestimo na koš. Recimo v kopalnicah, se priporoča uporaba vrečk za kozmetične odpadke. Vrečke za kozmetične odpadke imajo kapaciteto 5 ali 10 litrov. Primerne so za manjše smetnjake, ker v kopalnicah večjih košev za smeti ne bomo potrebovali. Te vrečke imajo praktična ročaja, ki se preprosto zavežeta. Nato polno vrečko odvržemo v zabojnik za smeti.

Vreče za smeti so večje in bolj trpežne. Uporabljajo se za težje odpadke in so najbolj primerne, ko čistimo vrt. V njih bomo lahko pospravili veliko listja, ostankov iz vrta in druge odpadke. Vreče za smeti so odporne proti trganju. Tudi bolj stabilno stojijo, ko jih bomo polnili. V njih lahko pospravimo velike in včasih tudi nerodne predmete. Te vreče so na voljo v 60, 120 ali 240 litrskih verzijah. Pretežno se jih pa uporablja pri spomladanskem in jesenskem čiščenju.

Ko govorimo o smeteh, ima trajnost velik pomen in vlogo. Trajno odlaganje odpadkov se naj bi vršilo z vrečkami, ki so izdelane iz recikliranih materialov. Iz tega razloga, se vedno več ljudi odloča za uporabo vrečk za odpadke, ki so izdelane iz predelane plastike. Trenutno je na trgu najbolj okolju prijazna vrečka za smeti, ki je narejena iz recikliranega polietilena. Ekološke vrečke naj bi v praksi bile sestavljene iz 95% ponovno uporabljenega materiala. Načeloma se skoraj vsi plastični proizvodi lahko reciklirajo in jih lahko ponovno uporabimo. Recimo nastavek za pipo, kamor bomo priklopili cev za zalivanje vrta.

Iz našega vrta lahko kompostiramo ostanke sadja, zelenjave in hrane, čajno ali kavno usedlino, vse rastlinske odpadke iz vrta, kruh, pekovske izdelke, jajčne lupine in tako dalje. To lahko naredimo na domačem kompostu. Ali pa to za nas naredijo reciklažni centri, kjer imajo poseben obrate za biološke odpadke in njihovo predelavo. Biološki odpadki se kompostirajo ali fermentirajo. Za zbiranje bioloških odpadkov so nam na voljo rjavi zabojniki. Ker imamo skoraj že vsi doma izdelan sistem za ločevanje odpadkov, smo temu primerno prilagodili naše zbiralnike odpadkov. Večinoma gre za plastične koše. Imamo jih več vrst, odvisno do našega sistema ločevanja. Seveda je recimo za embalažo sokov ali pločevink včasih nesmiselno imeti majhen koš. Hitro se bo napolnil in ga bo potrebno večkrat prazniti. Zato se pločevinke in ostala embalaža enostavno zlaga v bližino vhodnih vrat. Vsakič ko gre član družine ven, vzame embalažo in jo odvrže v zato namenjen zabojnik. Pri bioloških odpadkih, pa lahko uporabimo razgradljive vreče za smeti. Te so izdelane iz okolju prijaznega papirja. Lahko pa so narejene iz BIO folije.

Recimo da bomo hoteli odvreči BIO odpadke, vendar smo med njih slučajno odvrgli cev za tuš. Tega potem ne smemo odvreči v rjavi zabojnik. Ker BIO odpadki lahko hitro razvijejo neprijetne vonjave, nam bo osvežilec zraka pomagal, da se vonjave ne bodo širile po našem domu. V BIO vreče za smeti in rjav zabojnik ne smemo odlagati pasjih iztrebkov, lesa, papirja, lepenke ali otroških plenic. Enako velja za sveče, usnje in zdravila.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve