Lateks rokavice

DomovBanex d.o.o.Lateks rokavice

Lateks rokavice

Banex d.o.o.

lateks-rokavice-100-m

Najbolj pogosta oblika zaščite rok, so rokavice. Rokavice nas ščitijo pred vsemi škodljivimi vplivi, umazanijo, prahom, vremenskim vplivom in še kaj bi se lahko naštelo. Rokavice imajo recimo v športu tudi dodaten pomen. Z njimi lažje ujamemo žogo, ali pa nam služijo kot pripomoček za lažje doseganje cilja in dobrega rezultata. Recimo, smučarji uporabljajo rokavice kot zaščito, da lažje odrivajo palice na progi. Dodatno smučarje ščitijo rokavice pred mrazom in ostrim ledom, v primeru da bi z roko podrsali po snežni površini.

Rokavice se delijo v več skupin: delovne rokavice, zaščitne rokavice, medicinske rokavice in rokavice za enkratno uporabo. Rokavice se izdelujejo iz različnih materialov. Najbolj pogost material za rokavice je lateks naravnega kavčuka. Bolj je poznan pod imenom lateks. PVC rokavice so izdelane iz polivinilklorida. Nitril rokavice pa so iz nitrilne butadienske gume. Tako kot pri vseh stvareh, pa ni vsak material primeren za vsako uporabo. Ker imajo materiali različne kemične lastnosti, je vsak primeren samo za točno določeno in predvideno uporabo. Enako kot pralni prašek, ki ima točno predvideno uporabo in ni vsak primeren za vsa oblačila.

Lateks rokavice so izdelane iz naravnega lateks kavčuka. Ta se pridobiva iz kavčukovca. Lateks nudi dobro odpornost pri uporabi kislin. Lateks rokavice imajo odlično razteznost, so zaradi tega udobne za nošenje. Dobro se prilegajo in dajejo dober občutek pri uporabi in nošenju. Stranski učinek pa lateks vseeno ima. Naravni lateks ima pomanjkljivost. Beljakovine ki jih vsebuje, lahko sprožijo alergijo na lateks. Najbolj pogosto so lateks rokavice prisotne v medicini. Kirurške in pregledne rokavice so iz lateksa. Ker jih je potrebno tokom ene izmene večkrat zamenjati, so rokavice iz lateksa najbolj uporabne. Enostavno se jih namesti na roke. Še bolj enostavno jih je sneti in odvreči v koš za odpadke.

Ker so vse vrste rokavic v osnovi namenjene zaščiti, jih tudi v trgovinah najdemo na oddelku delovnih oblek ali zaščitnih sredstev. Tako si ne predstavljamo določenih poklicev, da bi jih danes opravljali brez rokavic. Recimo varilci, ki varijo, bi brez rokavic svoje delo težko naredili do konca. Enako velja za delo s kemikalijami, kjer bi lahko jedke snovi hitro poškodovale kožo. Tudi v laboratorijih, kjer mešajo kemikalije ali delajo nov vonj za mehčalec, bodo uporabili rokavice.

Tudi pri domačih opravil, bomo rokavice redno uporabljali. Še zlasti takrat, ko bomo čistili kopalnico. Pri čiščenju kopalnice brez uporabe čistilnih sredstev ne gre. Vodni kamen, WC školjko in tuš kabino ali kad, bomo sigurno čistili s čistili. Tukaj nam bodo lateks rokavice prišle prav. Z njimi bomo brez skrbi umili vse površine. Pri tem ne bomo skrbeli, da bi nas uporabljena čistilna sredstva poškodovala. V kolikor nismo čisto prepričani, lahko namesto lateks rokavic, uporabimo gumijaste rokavice. Te nudijo še dodatno zaščito, zaradi debeline. Lateks rokavica ima tanek zaščitni sloj. Gumijasta rokavica pa ima zaščitni sloj iz gume, ki je debelejši. Tako morebitne kemikalije, ki so v čistilnih sredstvih, ne bodo predrle zaščitnega sloja na rokavici.

Seveda pa so rokavice nepogrešljive tudi pri delu na vrtu. Tako si roke ne bomo umazali z zemljo. Hkrati pa nas bodo rokavice zaščitile pred morebitnimi žuželkami, ki bi nas lahko ugriznile ali pičile.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve