Čistilo za steklo

DomovBanex d.o.o.Čistilo za steklo

Čistilo za steklo

Banex d.o.o.

cistilo-za-steklo

Vsak objekt krasijo okna in vrata. Sestavni del oken in vrat je tudi steklo. Na steklo se prijema tako cvetni prah, umazanija s ceste in drugi vremenski vplivi z zunanje strani. Na notranji strani pa na steklo vplivajo odtisi rok in prstov in hišni prah. Vsaj večini je čiščenje oken najmanj priljubljeno hišno opravilo. Ampak moramo si vzeti čas tudi za to. Če hočemo preprečiti kopičenje umazanije na steklu, je to opravilo zadnje na seznamu, ko čistimo prostor. Bolje je, da prej počistimo vse v prostoru. Razlog je preprost. Pri čiščenju prostora bomo dodatno dvignili prah in umazanijo. Ko bomo končali, počakajmo še nekaj časa, da se prah poleže. Potem pa se lotimo čiščenja oken. Čistilo za steklo bo poskrbelo, da bodo okna ali druge steklene površine sijoče in brezhibno čiste.

Tako kot pri vseh stvareh, je tudi pri čiščenju stekla pomembna tehnika čiščenja. Potrebujemo primerno čistilo za steklo, ustrezne pripomočke in primerno tehniko. Osnovni pogoj za to pa so ugodne vremenske razmere. Kadar zunaj pada dež, oken ne čistimo. Enako velja za močno sonce, ki sije zunaj. Takrat enako ni priporočljivo čistiti oken. Čistilno sredstvo bo prehitro izhlapevalo, nastale bodo lise in madeži. Voda, ki jo uporabimo za čiščenje oken, naj bo topla in ne sme imeti pene. Zato detergent ni pametna izbira, ker se v vodi lahko peni.

Če želimo zajeti celotno površino, moramo okno obrisati s kačjimi gibi. Ostanke vode lahko odstranimo s pomočjo brisalca za okna. Lahko tudi uporabimo sesalnik za okna. Ko bomo pričeli s poliranjem stekla, uporabimo krpo, ki naj bo narejena iz mikrovlaken. Čistilo za steklo je lahko tekočina ali pa v obliki pene. Seveda je pena malo bolj zahtevna za razmazati po steklu in obrisati do leska. Zato jih ne izberemo tako pogosto v trgovini. Če nam slučajno zmanjka čistila za stekla med čiščenjem, nikakor ne smemo uporabiti čistilo za tla, samo za to da bi končali čiščenje. Lahko si bomo naredili veliko dodatnega dela, ker se čistilno sredstvo za tla obnaša popolnoma drugače na steklu. Enako bi lahko rekli za čistilo za pomivalni stroj. Tudi tukaj ni enakih sestavin in čistilo za steklo ne moremo uporabiti v pomivalnem stroju. Nikakor lesk na kozarcih ne bo lepši, če bomo čistilni sredstvo za steklo nalili v pomivalni stroj. Seveda pa je čiščenje oken lahko zabavno. Okna lahko očistimo v enem koraku. Uporabimo vlažne krpe za čiščenje oken. Te so primerne tudi za avtomobilska stekla in steklene mize. Krpe so enostavne za uporabo, zato se nam lahko pri čiščenju pridružijo otroci. Določimo en dan za čiščenje oken in naj bo to projekt celotne družine. Delo se porazdeli med vse člane. Poskrbimo za primerno glasbo, da bo delo lažje. Za konec otrokom obljubimo nagrado, recimo sladoled, pizzo ali obisk kina. To bo v njih vzbudilo motivacijo za delo in okna bodo čista tik tak. Vsekakor pa moramo količino in pogostost čiščenja oken prilagoditi stopnji umazanije, ki se nabira. Okna ki gledajo na cesto, bo potrebno bolj pogosto čistiti, kot tista okna, ki gledajo na vrt ali pa je na tisti strani oken gozd.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve