Omelo

Omelo

Banex d.o.o.

omelo-banex-1

V zimskem času se dan skrajša, sonce izgublja na svoji moči in posledično se zadržujemo več časa v zaprtih prostorih. Več smo doma, se grejemo, imamo več obiskov, več časa namenjamo pogovorom, opravljamo različna ročna dela ali pa še več gledamo televizijo. Seveda mora biti tudi naš dom pripravljen za omenjene aktivnosti. Posledično si vzamemo tudi več časa za pospravljanje. Že prej smo ob prehodu iz poletja v jesen in zimo zamenjali garderobo. Mogoče je sedaj čas, da pregledamo še malo po omarah in po potrebi odvržemo katero izmed stvari, ki nam ne služijo več.

Še zlasti pred prihajajočimi prazniki, se lotimo pospravljanja in čiščenja naših domov. Pri pospravljanju se bomo skoraj sigurno posluževali pripomočkov za čiščenje. Med njimi bo omelo zagotovo uporabljeno. Omelo nam bo pomagalo odstraniti prah iz vseh polic in predmetov, ki stojijo na policah. Dodatno nam bo iz knjig pomagal odstraniti prah, ki se je nabral na njih. Svetilke in ostale luči, bomo zelo enostavno rešili pajčevine, ki so jo spletli pajki. Pod elementi, kamor sesalec ne more zaiti, bomo s pomočjo omela očistili kose kosma, ki se je naredil od zadnjega čiščenja. Seveda nam bo koristil tudi ročni sesalnik, ki ga enostavno vklopimo tam, kjer je količina prahu za omelo prevelika.

Seveda pari čiščenju ne smemo pozabiti na predpražnik. Ker je postavljen pred vrati in tam stoji, ga med čiščenjem notranjosti ne zaznamo ali pa se na njega ne spomnimo. Seveda pa ga je vseeno potrebno od časa do časa očistiti. Lahko ga speremo z vodo, pometemo ali pa otresemo. Prva bojna linija z umazanijo so predpražniki. Preprečujejo vnos umazanije v notranjost, ker nase vežejo zemljo, blato, ostanke listja in drugo umazanijo. Za to je skrb za predpražnike enako važna, kot je skrb za urejeno notranjost. Omelo nam pri čiščenju predpražnikov ne bo ravno koristilo. Tukaj je potrebno uporabiti metle ali krtače, v kolikor ga je potrebno skrtačiti. Včasih je potrebno prah iz predpražnikov spraviti s pomočjo otepanja. Tako se je včasih po dvoriščih ob sobotah slišal ponavljajoč zvok, ko so gospodinje stepale tepihe in predpražnike. Tega danes skoraj ne vidimo več.

Za preprečitev nabiranja prahu, se lahko znajdemo in uporabimo nekaj uporabnih stvari. Eden izmed trikov je plastična posoda. V plastične posode zložimo stvari, ki jih ne potrebujemo na policah. Recimo foto albumi, razna odlikovanja ali medalje in še kaj bi se našlo. Če te stvari res ni potrebno, da jih imamo vidne, jih enostavno pospravimo v plastično posodo. Ko smo v posode dali vse, kar smo imeli v mislih, posode enostavno shranimo. Lahko jih shranimo v shrambo, klet, omare ali pa jih postavimo na omare. Premalokrat izkoristimo prostor nad omarami, ki ostane nezapolnjen. Razen v primeru, da smo naročili po meri izdelano omaro, ki sega od tal do stropa.

Škatle ali posode na omari, niso nič čudnega. Veliko trgovin s pohištvom prodaja škatle ali posode, ki jih lahko imamo kar na policah in se popolnoma zlijejo z okolico našega domovanja. Ker so dostopne, se stvari iz posod ali škatel lahko kadar koli vzamejo in uporabijo. Posledično s tako postavitvijo, zmanjšamo prostor, kjer bi se lahko nabiral prah. Za prijeten vonj, nam bodo dišeče palčke prišle prav. Ker so enostavne za uporabo, jih imamo skoraj vedno doma na zalogi.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve