Čiščenje

Čiščenje

Banex d.o.o.

cistilni-set-1

Vsake toliko časa je potrebno vse naše prostore očistiti. Čistimo tako zunanje, kot notranje površine. Osnova za vzdrževanje dobre higienske prakse, je čiščenje. Pravilni in ustrezni higienski postopki, so zagotovilo ustrezne higiene in da bodo površine ostale čiste. Seveda je vedno prisotno vprašanje, zakaj čistiti in kako pogosto naj to počnemo. Bistvo čiščenja je preprečevanje okužb in ustvarjanje prijetnega okolja za delo in bivanje. S tem bomo odstranili vso umazanijo, uničili mikroorganizme, ki bi nam lahko škodovali. Hkrati prostor ostane lep, čist in urejen. Kar težko bi si predstavljali, da ne bi nikoli čistili.

Sam pomen čiščenja, bi lahko razvrstili v tri skupine: ekonomski pomen, estetski pomen in zdravstveno higienski pomen. Če bi nekomu dajali splošna navodila za čiščenje, bi mu rekli, da so predmeti pravilno očiščeni takrat, ko na površini ni več vidne nečistoče, mikrobov, organskih ostankov, čistilnih sredstev. Najbolj pomembno pa je, da med čiščenjem ne poškodujemo površine. Tudi pomivanje tal je pomembno z vidika čistoče. Osvežilec tkanin bo prišel prav, v kolikor imamo tepihe iz tkanin.

Čiščenje prostorov poteka po naslednjem vrstnem redu. Začnemo pri čistem delu in se pomikamo proti umazanemu delu. Začnemo vedno čistiti od zgoraj navzdol proti tlom. In začnemo vedno pri najbolj oddaljenemu kotu in se pomikamo proti vratom. Površine, ki so v dosegu rok, jih čistimo vsak dan, enkrat tedensko, mesečno ali glede na letni plan čiščenja. Do bo čistilna akcija uspela, je potrebno dobro poznati posamezna čistilna sredstva. Samo tako bomo dosegli pravilno stopnjo čistoti predmetov ali površine, ki jo bomo čistili. V trgovini poiščemo oddelek vse za dom, kjer bomo zagotovo našli primerni čistilno sredstvo.

Bakterije in virusi, se lahko prilepijo tudi na prašne delce, našo opremo in ostale površine. Zato je pri čiščenju pomembno, da ga izvajamo redno in pravilno. Še zlasti na površinah, s katerimi pridemo neposredno v stik. Če pride do pojava nalezljivih bolezni ali epidemije, bo potrebno površine tudi razkuževati. To smo pred kratkim doživeli po celem svetu, med pojavom korona virusa. Med čiščenjem moramo biti pozorni na razne dejavnike. Ti dejavniki lahko občutno vplivajo na samo kakovost čiščenja. Material, ki ga bomo očistili in stopnja umazanije, bo naša smernica za izbiro čistilnega sredstva in čistilnih pripomočkov.

Med čiščenjem se delajo pogoste napake. Te napake lahko bistveno zmanjšajo samo kakovost čiščenja. Na čiščenje negativno vpliva: nepravilna koncentracija čistil, nepravilna uporaba čistilnih sredstev, izbira napačnega čistilnega sredstva glede na tip nečistoče ali materiala ali površine, umazani čistilni pripomočki in krpe, neprimerna temperatura vode ali nepravilna koncentracija čistilnega sredstva. Nepravilna koncentracija sredstva za čiščenje odtokov, je lahko zelo nevarna. Recimo, da bi uporabili sredstvo za odmašitev odtoka dveh različnih blagovnih znamk hkrati, bi lahko privedlo do manjše eksplozije. Lahko bi nam poškodovalo napeljavo, kar bi lahko vodilo v nastanek večje škode, če bi nam recimo pri tem počila odtočna cev.

Za čist prostor ali naš dom, bo potrebno vsake toliko časa zavihati rokave. Pri tem opravilu je najbolje, da sodelujejo vsi družinski člani. Otroci bodo s tem dobili lekcijo, da kasneje, ko bodo odrasli, ne bodo imeli težav s čistočo in čiščenjem. Vsekakor pa je zaželeno, da nam to postane rutina, ki je ne bomo prevečkrat izpustili.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve