Omelo za prah

DomovBanex d.o.o.Omelo za prah

Omelo za prah

Banex d.o.o.

omelo-za-prah

Prah je eden izmed najbolj nadležnih elementov v prostoru. Prah bi lahko definirali kot droben delec, ki lebdi v zraku. Prah je delec velikosti s premerom, ki je manjši od 0,01 milimetra. Prah nastane ob vetru, ob prepereli zemlji in kamnin, v industriji pri izgorevanju, pri vpadu kozmične materije v atmosfero zemlje in podobno. Tudi cvetni prah, ki ga sproščajo rastline lebdi v zraku. Prah v naših bivališčih je večinoma sestavljen iz organskih snovi. Poleg peloda ali cvetnega prahu, so v njem ostanki kože, las in dlak domačih živali, razna tekstilna in papirnata vlakna in drugi materiali, ki se sproščajo v okolju.

Pri čiščenju prahu si pomagamo z različnimi pripomočki. Recimo predpražnik, njegova vloga je, da pred vstopom v prostor iz obuval potegne največ kar lahko, to je, umazanije in prahu. Tako bo blato, zemlja in druge umazanije enostavno odpadle na predpražniku in jih ne bomo vnašali v prostor. Seveda tudi predpražniki niso vsemogočni in bomo kljub temu nekaj umazanije od zunaj vseeno prinesli v prostor. Tukaj pa potem nastopijo drugi čistilni pripomočki, ki bodo poskrbeli za prah in umazanijo. Eden izmed njih je omelo za prah. Omelo bo poskrbelo, da bomo iz vseh predmetov, polic, svetil in elektronskih naprav ujeli vse prašne delce. No vsaj veliko večino, ker vseh nikoli ne moremo ujeti in odstraniti iz prostora. Ker je včasih omelo za prah lahko kar prašno, ga moramo večkrat otresti. Z otresanjem sprostimo prah, ki ga ščetine omela vežejo nase. Seveda moramo otresanje izvesti  zunaj, ker drugače bomo ves pobrani prah sprostili nazaj v prostor.

Velikokrat bomo omelo za prah uporabili med sesanjem. Sploh takrat, ko uporabljamo robotski sesalec, ker ga ni potrebno držati. Če uporabimo ročni sesalnik, pa ne bomo hkrati mogli uporabljati omel. Ne glede na postopke čiščenja, nam bodo vsi čistilni pripomočki prišli prav. Včasih imamo del prostora, ki ga ne moremo doseči, omelo za prah bo pa tej nalogi kos.

Vsekakor pa moramo čistilne akcije načrtovati. Najbolje je, da pri tem procesu sodelujejo vsi člani družine ali kolektiva. Včasih so potrebne večje čistilne akcije. Tako imamo doma vsaj dve veliki čistilni akciji. Govora je o spomladanskem in jesenskem čiščenju. Takrat se lotimo bolj podrobno celotnega prostora, operemo vse zavese, pobrišemo prah še bolj natančno in mokro obrišemo celotne površine. Vsekakor je vsaj na podeželju ta tradicija toliko bolj vezana na določene praznike. Velika noč je recimo eden izmed praznikov, kjer bi se naj hiša očistila in pripravila na prihod pomladi in lepšega vremena.

Pri čiščenju bomo poleg čistilnih pripomočkov uporabili tudi čistilna sredstva. Čistilna sredstva izberemo glede na površino, ki jo bomo čistili. Pri uporabi čistilnih sredstev, je potrebno vedno upoštevati varnostni vidik. To pomeni, da bomo morali uporabiti zaščitna sredstva, recimo rokavice, če bomo uporabili agresivna čistilna sredstva. Pred uporabo skrbno preberimo navodila, da bomo res uporabili samo tista čistila, ki bodo primerna. Nikakor ne smemo uporabiti vsa čistilna sredstva za vse površine in stvari. Določena čistina sredstva lahko površine ali stvari poškodujejo. Bodimo na to pozorni, ko se odločimo, katero čistilno sredstvo bomo uporabili.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve