Predpražnik

DomovBanex d.o.o.Predpražnik

Predpražnik

Banex d.o.o.

predprazniki

Pred vhodom v poslovne stavbe, uradne ustanove, naše domove, bloke, krasi koristen element. Lahko bi se mu reklo prva obrambna linija pred umazanijo, ki preprečuje vnos umazanije in prahu v prostore. Seveda ste prav pomislili, to je predpražnik. Gre za vrsto zunanje preproge ali podloge. Narejena je izključno za zunanjo uporabo. Ker so izpostavljene vremenskim vplivom in umazaniji, morajo biti precej bolj odporne.

Običajno je zunanja preproga narejena iz gosto in plosko tkanega polipropilena. Občasno se jim doda umetni lateks. Ker so zunanje preproge trpežne, nam služijo dolgo časa. Kljub temu dejstvu, pa jih je potrebno vsake toliko časa tudi očistiti. Predpražnik lahko posesamo, kjer bo ročni sesalnik opravil najtežji del. Lahko ga samo pometemo, ča na njemu ni veliko umazanije. V kolikor pa bo potrebno pa ga lahko očistimo tudi s pomočjo vode. Ker so večinoma predpražniki nameščeni direktno pred vhod, se jih postavi v za to posebne odprtine. Tako smo predpražnik dali v nivo tlaka, da se ne bi ob njega redno spotikali. V tem primeru, bomo morali očistiti tudi prostor pod predpražnikom. Vanj se bo nabrala odvečna umazanija ali prah, ki ga bomo otresli z obuval. Včasih bo potrebno bolj temeljito čiščenje, ker se bo lahko določena umazanija enostavno prilepila na površino. Tukaj potem dodatno uporabimo ščetke ali visokotlačni čistilec, da trdovratno umazanijo odstranimo. Lahko uporabimo osvežilec prostora, da morebitne neprijetne vonjave nevtraliziramo.

V kolikor bomo predpražnike oprali z vodo, jih moramo dobro posušiti. Lahko jih položimo na sonce da se posušijo. Ali pa jih enostavno obesimo in uporabimo ščipalke za perilo. Tako se bodo predpražniki s pomočjo sonca in vetra dodobra posušili, preden jih vrnemo na svoje mesto. Pri čiščenju moramo upoštevati material zunanje preproge iz katerega je bila izdelana. Lahko da je proizvajalec predpisal poseben postopek za vzdrževanje in čiščenje. Lahko se uporabijo čistilna sredstva, ki jih zmešamo z vodo. Madeže zdrgnemo s pomočjo krp in temeljito speremo z vodo.

Velikokrat najdemo predpražnike, ki so narejeni iz gume. Gumiran predpražnik je zelo enostaven za negovanje in čiščenje. Enostavno se jih spere z vodo, samo sušenje pa zahteva manj časa. Voda preprosto odteče in se hitro osuši. Seveda so gumirani predpražniki bolj občutljivi na vremenske vplive. Posledično imajo krajšo življenjsko dobo. Ker pa so predpražniki nameščeni zunaj, je potrebno dodatno poskrbeti, da ne bodo drseli. To je še zlasti pomembno med dežjem ali snegu. Dež, ki pada, lahko pri negativnih temperaturah zmrzne. Ne bi bilo dobro, da bi takrat stopili na predpražnike, ki ne bi bili prilepljeni na tla. Lahko bi nas spodneslo in poškodbe bi bile neizbežne.

Predpražniki so redkokdaj iz plastike. Plastika ni ravno element, ki bi ga uporabljali pri izdelavi predpražnikov. Plastika je veliko bolj občutljiva na vremenske vplive, temperaturne razlike. Zaradi vsega tega bi se predpražniki iz plastike hitro lomili in razpadli. Zato je plastika veliko bolj uporabna v gospodinjstvu. Plastična posoda je veliko bolj uporabna, kot plastični predpražniki. Seveda je uporaba dišeče palčke zaželena, da se bo po prostoru razširila prijetna aroma.

Kljub vsemu pa je ponudba predpražnikov velika. Različni vzorci, motivi, različni napisi, slike; veliko jih je na voljo in včasih težko izberemo pravega za naš vhod. Vsekakor pa je tudi to del našega doma, zato je prav, da bo izbran ravno tisti, ki nam je bil všeč.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve