Krpa za tla

Krpa za tla

Banex d.o.o.

krpa-za-tla-bela

Redko kdaj se vprašamo, zakaj čistimo na tak način. Večina ljudi se nauči čistiti, ko opazuje starše in se jim kasneje pri tem opravilu kot otrok, pridruži. Nehote prevzamemo prakse in navade, ki smo jih spoznali in naučili kot otrok. Seveda se tukaj prenaša tudi veliko modrosti in izkušenj. Seveda pa kot otrok nismo ravno pozorni na vse malenkosti glede postopkov čiščenja, katera čistila so se uporabljala in katero čistilo je bilo primerno za katero stvar. Seveda, ko smo pa sami primorani očistiti nekaj, kar ni bilo del našega gospodinjstva v otroštvu, pa pozornost naraste.

Med ta opravila bi lahko rekli, da spada čiščenje tal. Različne talne obloge, različni pripomočki, ogromno čistilnih sredstev, cel kup informacij in tehnik čiščenja; skratka preveč vsega. Če bomo začeli prebirati vse to, se lahko na eni točki dobesedno izgubimo. Preveč informacij nas bo zmedlo in na koncu ne bomo vedeli ali je krpa za tla prava ali ne. Ali lahko za pometanje prava sirkova metla ali metla s PVC ščetinami. Tako kot pri vseh stvareh, ne smemo začeti pretiravati in včasih uporabiti logiko ali preprosto kmečko pamet.

Pri čiščenju tal je vedno pomembno razumevanje podlage in katero tehniko bomo potrebovali. Pod tehniko se smatra ali bomo uporabili mokro ali suho čiščenje. Recimo, da bi iz zunanjosti v prostor vnesli pesek in listje, nam mokro brisanje in krpa za tla ne koristi prav veliko. Pesek bi sami premikali levo in desno, listje bi se zmočilo in prilepilo na tla. Vse skupaj bi nam vzelo več časa in energije. V tem primeru nas bo rešila metla. Z metlo pesek in listje pometemo na kup, kup pometemo na smetišnico in vržemo v koš. Šele, ko smo površino pometli, nam bo krpa za tla do konca počistila tla. Seveda je od stopnje umazanije odvisno ali bomo uporabili mokro ali suho krpo za tla.

Krpa za tla je lahko suha ali mokra. Suhe krpe za tla nimajo nobene dodatne vlage. Uporabljamo jih pretežno za pobiranje smeti, prahu in dlak hišnih ljubljenčkov. Suhe krpe za tla so lahko elektrostatične, kjer so rezultati pri brisanju prahu odlični.

Mokra krpa za tla se uporablja za brisanje umazanije, ki se prime na tla. Večino so to ostanki hrane, blatni odtisi čevljev, razlite tekočine ali olja. Seveda so mokre krpe bolj zahtevne za uporabo. Večinoma bomo potrebovali še vedro, kjer bomo mokre krpe ožemali. V zadnjem času so vlogo mokrih krp prevzele metle. Metla za pomivanje tal je hkrati klasična metla, s katero najprej pometemo. Na metli je dodatno vgrajen predel za vodo in čistilo. S posebnim gumbom površino pred metlo poškropimo in z metlo obrišemo umazano površino. Seveda je taka metla drugačne oblike in sama glava nima klasičnih sirkovih ali PVC ščetin za pometanje. Največkrat je to posebna pena, ki je narejena tako, da lahko z njo pometamo in potem mokro brišemo.

Ker so tla površina, ki je skoraj povsod obremenjena z takšnimi in drugačnimi vplivi cel dan in celo leto. Zaradi tega je potrebno tla redno čistiti, da ne izgubijo sijaja in, da jih ni potrebno predčasno obnoviti zaradi vplivov umazanije ali prahu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve