Odmaševalec odtokov

DomovBanex d.o.o.Odmaševalec odtokov

Odmaševalec odtokov

Banex d.o.o.

odmasevalec-odtokov

Skoraj vsi smo se kdaj spopadli z zamašenim odtokom. Če bi pravočasno opazili znake, ki so nas opozarjali na to, bi lahko zamašitev preprečili. Med opozorilne znake lahko štejemo počasno odtekanje vode in neprijeten vonj. A ko pride do popolne zamašitve, voda poplavi prostor ali nam začne zamakati v tla ali stene. Takrat nam ne preostane drugega, kot da pokličemo strokovnjake, ki bodo odmašili odtok. Seveda lahko pri manjših zamašitvah, sami poskusimo in uporabimo odmaševalec odtokov. Seveda v tem primeru nikakor ne smemo mešati več različnih sredstev. S tem bi lahko povzročili kemično reakcijo, ki bi lahko v skrajnem primeru privedla do manjše eksplozije. Tudi sol za pomivalni stroj, nam ne bo koristila, da bi zamašen odtok sprostili.

Rajše poskrbimo, da čiščenje odtokov ne bo potrebno. Dobro je, da občasno s pomočjo gumijastega zvona odmašimo odtok. Vseke toliko časa preventivno vlijemo v odtok čistilo za odmaševanje odtokov. Vsake toliko časa v odtok vlijemo vrelo vodo. Lahko uporabimo čistilno sredstvo za pomivanje posode. Tudi soda bikarbona in sol se lahko uporabi kot odmaševalec odtokov. Soda bikarbona in kis, nam lahko pomaga, da se odtoki ne bodo zamašili. Edino kar pa nam ne bo koristilo, bo milo, ker nima nobenih učinkov na preprečitev zamašitve odtokov.

Ko pa se zamašitev zgodi in sami ne moremo odmašiti odtoka, potem je potrebno poklicati strokovnjake. Odmaševalec odtokov se bo na naš klic odzval hitro. Tukaj je vedno prisotna misel, da je potrebno čim prej preprečiti nastanek še večje, škode tako na objektu, kot stvareh. Strokovnjaki bodo imeli vso potrebno opremo, da bodo lahko rešili zamašen odtok. Najbolj pogosto se poslužujejo zajle. Z njeno pomočjo očistijo trše obloge, ki so se nabrale v ceveh. Na koncu imajo posebne prebojne glave, ki bodo prebili trše zamaške. Potem imajo še posebne cevi za čiščenje odtokov, ki se imenujejo podgana. V skrajnih primerih imajo pa še cevi za visokotlačni čistilec, kjer potem s pomočjo pritiska prebijejo zamašeni del v cevi. Na voljo imajo tudi posebne kamere, s katero pregledajo cevi ali kanalizacijo. Potem lahko bolj natančno določijo mesto v cevi, ki je problematično. Glede na zahtevnost problematičnega mesta v cevi, določijo optimalno metodo za odmašitev ali popravilo. Ko svoje delo končajo, poskrbijo da se vsa umazanija odstrani s posebnim odstranjevalec madežev.

Odmaševalec odtokov se enostavno najde v bolje založenih trgovinah s čistili. Najbolj pogosto je na voljo kot tekočina, oziroma v obliki gela. Včasih je na voljo tudi kot prašek, oziroma kot majhna zrnca, ki jih moramo pustiti delovati, preden jih speremo z vodo. Seveda pa je kot vedno, bolj pomembna preventiva. Če bomo odtok prekrili z mrežico in vanj ne bomo metali trdih delcev hrane in drugih odpadkov, bomo že veliko storili. Enako velja za kavno usedlino, velikih količin maščob. Oboje se lahko v hladni cevi strdi in naredi se zapora. Če bomo v odtočne cevi vsaj enkrat mesečno zlili skodelico sode bikarbone in soli, jo prelili z vrelo vodo (vsaj tri litre), bomo tudi ukrepali preventivno. Kot lahko vidimo, preprosti triki, ki niso predragi, lahko preprečijo zamašitev odtokov.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve