Odstranjevanje vodnega kamna

DomovBanex d.o.o.Odstranjevanje vodnega kamna

Odstranjevanje vodnega kamna

Banex d.o.o.

cistilo-za-vodni-kamen

Prhe in kadi so ena izmed najbolj umazanih mest, ki se nahajajo v naših domovih. Celo bolj od straniščnih školjk, čeprav to skoraj težko verjamemo. Ko končamo s prhanjem, redkokdaj pomislimo, da bi prho ali kad očistili, da se ne bo nabral vodni kamen ali plesen. Enako velja za ostanek mila, ki lahko kaj hitro pustijo za seboj sledi, ki jih kasneje težko odstranimo. Seveda večina nas kad ali prho samo splahne z vodo in zadeva je za nas zaključena.

Vodni kamen je naravni sovražnik vsakega gospodinjstva. To je stalnica, ki se ji v kuhinji ali kopalnici ne moremo izogniti. Lahko pa se branimo in vodni kamen napademo nazaj. Tega se lahko lotimo na naravni način ali pa s pomočjo kemikalij. Vodni kamen se nabira na ploščicah, tuš kabinah, na pipah, ceveh in drugje. Odstranjevanje vodnega kamna je delo, ki ga moramo opraviti ročno. Ker je sam vodni kamen zoprna nadloga, je lahko v določenih primerih tudi zahteven za našo denarnico. Lahko nam uniči likalnik ali pa grelnik vode.

Za odstranjevanje vodnega kamna moramo razumeti, kako vodni kamen nastane. Vodni kamen nastane pri segrevanju vode. Pri segrevanju vode se izločita kalcij in magnezij. V obliki vodnega kamna se oprimeta sten grelcev, sanitarnih in ostalih armatur. Višje ko so temperature segrete vode, več vodnega kamna se proizvede. Samo čiščenje je lahko dolgotrajen postopek, še zlasti takrat, ko smo se ga lotili prepozno.

Odstranjevanje vodnega kamna ima sovražnika, ki se ga loteva bolje od ostalih čistilnih sredstev. Alkoholni kis se uporablja za vlaganje zelenjave. Za vodni kamen in njegovo odstranjevanje, bo pa alkoholni kis idealen pomočnik. Uporabimo pršilko za vodo. V pršilko nalijemo pol litra vode. V vodo dodamo 0,5 dcl alkoholnega kisa. S to mešanico poškropimo dele, ki so prikriti z vodnim kamnom. Pustimo delovati nekaj minut, da se mešanica sprime z oblogami vodnega kamna. Nato površino obrišemo s čisto krpo. Če je vodni kamen še ostal, moramo postopek ponoviti. Če so zaplate vodnega kamna trdovratne, uporabimo nerazredčen alkoholni kis. Seveda ta kombinacija ni primerna in nam ne bo koristila za čiščenje pečice.

Kadar nam bo voda nekontrolirano brizgala v vse smeri na pipi, je potrebno očistiti mrežice na pipi. Mrežice odvijemo in jih preko noči namočimo v kis. Naslednji dan mrežice speremo pod tekočo vodo in jih privijemo nazaj na pipo. Dišava za prostor, bo vonj po kisu popolnoma nevtraliziral v kratkem času.

Za odstranjevanje vodnega kamna lahko uporabimo sodo bikarbono in kis. To je recept naših babic. Če bomo zmešali skupaj 100 ml kisa in 50 gramov sode bikarbone, bomo dobili naravno čistilo. S to mešanico očistimo pipe, ploščice, korito in tako dalje. Če ne želimo uporabiti kisa, lahko kis nadomestimo z limono in sicer uporabimo sok limone.

Ker so nasveti, kako bi lahko najlažje odstranili vodni kamen dostopni na svetovnem spletu, bomo lahko hitro našli koristne nasvete in navodila kako očistiti pečico. Za način kako bomo ostranili vodni kamen, se pa moramo odločiti sami. Včasih bomo uporabili več različnih nasvetov, preden bomo našli pravega za nas. Potem bo vodni kamen začel počasi izgubljati bitko in ga bomo odstranili. Žal ne za vedno, ampak samo začasno.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve