Osvežilci zraka

DomovBanex d.o.o.Osvežilci zraka

Osvežilci zraka

Banex d.o.o.

osvezilec-zraka-v-steklenicki-vanilija

Osvežitev zraka v naših domovih, si lahko zagotovimo na veliko različnih načinov. Najbolj preprost način je klasično prezračevanje. Odpremo okna in vrata in prostor prezračimo. Še zlasti v zimskem času, je prezračevanje pomembno toliko bolj. Ker nam grelna telesa v stanovanju izsušijo zrak, je prezračevanje več kot dobrodošlo. Osvežitev zraka v stanovanju si lahko poleg prezračevanja, zagotovimo tudi na druge načine. Pri tem si lahko pomagamo z dišavami, ki so na voljo v različnih oblikah.

Najbolj pogosta izbira pri kupcih so osvežilci zraka v razpršilu. Te aromatične tekočine so narejene iz naravnih ali umetnih dišav. Kadar imamo naravna eterična olja, se jih običajno razredči s pomočjo nevtralnih tekočin. Tako bomo zagotovili, da vonj ne bo premočan. Na voljo je veliko različnih vonjav. Izbrane vonjave nam bodo pričarale posebno vzdušje. Na voljo so tudi specializirana pršila. Ta odstranjujejo recimo vonj po cigaretnem dimu. Ti osvežilci zraka imajo slabost, da je njihovo delovanje kratkotrajno.

Kadar želimo ohraniti prijetne arome v prostoru dalj časa, je na voljo razpršilo s paličicami. Aroma se nahaja v posodi in je tekoča. V posodo damo eno ali več paličic. Po njih bo prehajala tekočina in bo izparevala v prostor. Tako bomo zagotovili, da bo prostor dalj časa osvežen. Lahko pa uporabimo kadilo v palčkah ali v zrnu. Kadilo prižgemo z vžigalico. Kadilo bo delovalo toliko časa, dokler ne bo pogorelo do konca. Seveda pri kadilu se bo v prostor sproščal dim, ki nastane kot stranski produkt pri gorenju. Dim bi lahko bil za nekatere moteč, zato kadilo ni včasih ravno najbolj primeren izbor.

Pri čiščenju kopalnice se bo dišava razpršila po prostoru, si lahko namestimo izparilnik. To je dodatna možnost za osvežitev zraka. Izparilnik ima dvojno posodo. Na spodnji del položimo čajno svečko, v zgornji del posode pa natočimo malo vode in vanj o kapnemo nekaj kapelj eteričnega olja. Lahko pa izberemo dišavne tortice. Te so na videz podobne čajnim svečkam. Nimajo stenja, med segrevanjem pa se raztopijo v izparilniku. Tako bodo oddajale vonjave v prostor. S tem nam bo odstranjevanje vodnega kamna veliko lažje šlo od rok.

Osvežilci zraka so uporabni tudi pri aroma terapevtskih namenih. Tukaj bodo prišla v poštev vsa eterična olja, narejena  iz različnih zdravilnih rastlin. Za vse težave pri dihanju, je najbolj priporočljivo olje evkaliptusa ali timijana. Seveda so lahko osvežilci zraka za nekatere ljudi problematični. Astmatiki in alergiki bi lahko imeli zdravstvene težave na določena eterična olja, zato moramo biti pozorni in previdni. Vsekakor pa se za čiščenje pečice, nikoli ne uporabi eteričnih olj. Vonj bi se v tem primeru lahko navlekel v pečico. Ker bi potrebovali veliko časa, da bi pečico temeljito prezračili, je bolje da v pečici eteričnih olj ne uporabljamo. Eterična olja lahko kupimo v določenih specializiranih prodajalnah, drogerijah in bolje založenih hipermarketih. Ko bomo našli okus ali vonj, ki nam bo všeč, se bomo kasneje težko odločili za drug vonj. Lahko pa imamo več različnih vonjev, ki jih uporabimo glede na naše trenutno razpoloženje. Včasih nam ravno malo sprostitve in prijetne arome manjka, da bi bil naš dan popoln.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve