Čiščenje pečice

DomovBanex d.o.o.Čiščenje pečice

Čiščenje pečice

Banex d.o.o.

cistilo-za-pecico

V kuhinji, je med gospodinjami najmanj zaželeno opravilo čiščenje pečice. To opravilo je vedno na zadnjem mestu in skoraj bi se reklo, da šele takrat, ko ni drugega izgovora. Verjetno je razlog dokaj preprost. Pečice ne gre enostavno očistiti. Potrebno je čistilo, čakanje da čistilo začne delovati in šele potem nastopi postopek čiščenja. Po končanem čiščenju, je potrebno pečico dobro prezračiti in pregreti. Samo na ta način bomo iz pečice odstranili vonj pa čistilu in pečico pripravili na naslednjo uporabo.

Pri čiščenju pečice se lahko lotimo čiščenja na dva načina. Lahko uporabimo kemična čistilna sredstva ali pa uporabimo čistilo na naravni osnovi. Če govorimo o čiščenju pečice brez kemije, to lahko naredimo s kisom, pecilnim praškom, limono ali natronom. Seveda je najbolje, da madeže iz pečice odstranimo sproti, ko še niso zažgani. Najbolj enostavno je, da uporabimo kis ali pa citronsko kislino. Krpo iz mikrovlaken namočimo v citronsko kislino. Z namočeno krpo prepojimo površino, kjer so madeži. Citronska kislina in kis bosta raztopila maščobo, ki jo bomo lahko odstranili. Seveda moramo biti pozorni, da nam kislina ne poškoduje kože. Najbolje je, da med delom za čiščenje, uporabimo rokavice.

Naše babice so za čiščenje pečice uporabljale pecilni prašek. Pokazal se je kot zelo učinkovito čistilno sredstvo za pečice. Pecilni prašek zmešamo z malo vode, da se ustvari bela pasta. Namesto vode lahko uporabimo mineralno vodo; en zavitek pecilnega praška in tri žlice mineralne vode. Pasto nanesemo na madeže in pustimo delovati približno 30 minut. Nato vse skupaj obrišemo z vlažno krpo do suhega. Lahko bi rekli, da je to najbolj ekološki način čiščenja. Pecilni prašek se lahko uporabi tudi za čiščenje odtokov. Z mešanico sode bikarbone, lahko dosežemo kar uspešno odmašitev odtokov.

Za čiščenje pečice lahko uporabimo natron. To je čudežno sredstvo za odstranjevanje trdovratne maščobe ali zažganih ostankov. Ko natron pride v stik z vodo, se začne peniti. S tem pa razgradi tudi najbolj trdovratno umazanijo. Natron mešamo z vodo v razmerju 1:1. Nanesemo ga na umazana mesta in počakamo približno pol ure. Ko se posuši, površino obrišemo s pomočjo vlažne krpe. Natron se uporablja pri čiščenju štedilnikov, kjer se odlično obnese.

Kako očistiti pečico brez uporabe kemikalij s pomočjo domačih sestavin. Še ne tako dolgo nazaj, je bilo to povsem nekaj normalnega. Gospodinje so se znašle brez, da so posegale po kemiji. Recimo mešanica soli, limone in sode. Če je med pečenjem nekaj hrane steklo iz posode, so uporabile sol. Dno pečice se je zmočilo, na umazane predele se je nasula sol, pečica segrela do 50 stopinj Celzija. Ko je sol porjavela, se je samo pobrisala, skupaj z umazanijo. Dišava za prostor, bo na koncu nevtralizirala vonj po čistilih.

Limona se lahko uporabi za čiščenje pečice. Citronska kislina ima čistilni učinek. V ognjevarno posodo napolnimo  limonin sok, jo postavimo v pečico in segrejemo na 120 stopinj Celzija. Tekočina bo izparevala iz posode in raztopila umazanijo. Na koncu pečico obrišemo do suhega. Poleg čiste pečice, bomo imeli tudi prijeten vonj po limoni. Tako bo opravilo postalo lažje, ki se ga bomo lotevali pogosteje in z večjim veseljem. Ne bomo več čakali na pravo razpoloženje.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve