Sol za pomivalni stroj

DomovBanex d.o.o.Sol za pomivalni stroj

Sol za pomivalni stroj

Banex d.o.o.

sol-za-pomivalni-stroj

Pomivalni stroji so v večini gospodinjstev kar dobro sprejeti. Pomagajo nam pri pomivanju posode in hkrati skrbijo za manjšo porabo vode, kot pri ročnem pomivanju posode. Seveda pomivalni stroji pri svojem delovanju potrebujejo sol. Zakaj moramo uporabljati sol za pomivalni stroj. Ta nam osveži sistem, ki mehča vodo v pomivalnem stroju. Pomivalni stroj za delovanje potrebuje mehko vodo. Samo tako lahko pomivalni stroj poskrbi, da bodo kozarci sijoči in brez vodnih madežev. Trda voda vsebuje kalcijev karbonat visoke vsebnosti, bolj znano pod imenom apno. Trda voda pri uporabi v pomivalnem stroju privede do nabiranja vodnega kamna na posodi in lahko poškoduje aparat. Zato je ključno, da zmehčamo vodo. Sol za pomivalni stroj je sestavljena iz natrijevega klorida; enako kot namizna sol. Ampak razlika je v grobih granulah, ki jih ima sol za pomivalne stroje. Kuhinjska sol pa je fino mleta. Grobe granule soli za pomivalne stroje, preprečujejo zamašitev posode za sol v pomivalnem stroju. Čeprav bi koga kdaj premamilo, da bi kuhinjsko sol uporabil v pomivalnem stroju, tega ne smemo nikoli narediti. S tem bi lahko poškodovali sistem za mehčanje vode in pomivalni stroj bi bil potreben popravila.

Pomivalni stroj bi lahko sicer deloval brez soli. Vendar zaradi stalnega kontroliranja vode to ni izvedljivo. Če recimo pogledamo trdote vode in uporabo soli, ugotovimo naslednje:

  • trda voda; pomivalni stroj potrebuje sol za pomivalni stroj. Tako bo pomivalni stroj čim bolj pomil in preprečil poškodbe zaradi nabiranja vodnega kamna
  • zmerno mehka ali rahla trda voda; tukaj so lahko dovolj tablete za pomivalni stroj z oznako »vse v enem«
  • mehka voda; tukaj načeloma ni potrebno dodajati soli v pomivalni stroj

Ne glede na uporabo soli v pomivalnem stroju, je potrebno občasno obrisati tudi zunanjost pomivalnega stroja. Običajna krpa, ki je namočena v vodo z malo čistilnega sredstva, bo dovolj. Kadar bomo želeli zunanjost pomivalnega stroja obrisati sam zaradi vidnih odtisov rok, bo krpa iz mikrovlaken čisto dovolj. Tudi običajna kuhinjska krpa, je popolnoma primerna.

Sol za pomivalni stroj ni primerna za pralni stroj. Ker pralni stroji nimajo posode za sol, bi uporaba soli za pomivalni stroj, lahko razjedla boben pralnega stroja. Ali pa pustila ostanek na opranih oblačilih. Zato se tam močno odsvetuje uporaba soli za pomivalne stroje.

V pomivalnem stroju predal za sol, vedno napolnimo do vrha. Pri tem se zgodi, da iz predala odteče odvečna voda. Večina pomivalnih strojev ima vgrajen senzor, ki nas opozori na nizek nivo soli v pomivalnem stroju. Kadar nas pomivalni stroj na to opozori, je potrebno predal za sol napolniti. Sol je relativno poceni in jo najdemo skoraj v vseh drogerijah in živilskih trgovinah. Najbolje je, da sol dodamo v predal pred pranjem. Tako bomo poskrbeli, da se ostanki soli, ki bi šli mimo posode za sol, ne bodo dalj časa zadrževali na stenah ali dnu pomivalnega stroja. Če bi recimo sol tako stala dalj časa, bi lahko prišlo do razjede površine v pomivalnem stroju. Sol lahko polnimo direktno v predal ali pa je potrebno uporabiti lijak, če je odprtina za polnitev majhna ali na težko dostopnem mestu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve