Metla

Metla

Banex d.o.o.

metla-modern-loft

Vsi se skoraj vsak dan nehote srečamo z enim opravilom. To je pometanje. Vsak dan vsaj v kuhinji, moramo poprijeti za metlo in pomesti drobtine, ki so nam padle na tla. Ali pa z čevlji v predsobo ali hodnik nanesemo prah ali umazanijo, ki jo moramo pomesti. Tako je metla vedno nekje pri roki, da to čim hitreje naredimo. S tem seveda preprečimo, da bi umazanijo ali prah prenašali v druge prostore in si tako nakopali še več dela s pometanjem.

Metla kot pripomoček so enostavne za uporabo. Za njihovo uporabo ne potrebujemo posebnih navodil ali usposabljanja. Enostavno jo primemo za ročaj in pričnemo s pometanjem. Metla je lahko različnih oblik ali pa ima različne ščetine za pometanje.

Daleč najbolj poznana je sirkova metla. Včasih so se kupovale na tržnicah ali sejmih. Kasneje si jih lahko kupil v vseh živilskih trgovinah. Pri nakupu sirkovih metel je bila redkost, da si kupil samo eno. Vsaj dva ali tri je bilo neko nepisano pravilo. Ena ja bila namenjena za pometanje zunaj in ena za notranje prostore. Ena pa je bila v rezervi, če bi slučajno se katere do konca iztrošila. Seveda so se sirkove metle sčasoma uničile in jih je bilo potrebno zamenjati.

Kasneje so se v ospredje začele prebijati metle s PVC ščetinami. Te so bile bolj obstojne in seveda veliko lažje. PVC metla se sicer s prahom težje spopade. Velikokrat se prah veže v kosme, ki jih plastične ščetine vežejo nase. Tako je potrebno PVC metlo večkrat očistiti, kot sirkovo metlo. Drug pomemben pripomoček pri pometanju je smetišnica. Vso umazanijo in prah na koncu pometemo v smetišnico. Umazanijo s smetišnice stresemo v koš in tako smo s pometanjem zaključili.

Ker pa samo pometanje ne očisti tal do popolnosti, jih je potrebno še obrisati. Lahko uporabimo krpe ali pa brisalec za tla. S brisalcem za tla obrišemo površino s suho ali mokro krpo. Pri mokrem brisanju uporabimo vodo in čistilno sredstvo. Tako bomo s tal pobrali vso umazanijo in hkrati obrisali tla. Po brisanju počakamo, da se tla posušijo. V kolikor je potrebno, se tla, ko se osušijo, premažejo s premazom za lesk. Lahko tla premažejo s premazom, ki naredi zaščitni sloj. Tako bo talna podloga ostala dalj časa zaščitena. S tem bomo podaljšali tudi življenjsko dobo talne površine. Ne glede na ves tehnološki napredek, bo metla še vedno sestavni del našega vsakdana. Še vedno bomo prisiljeni pometati, ker prah in smeti ne bodo izginili čez noč. Tehnika je na področju čiščenja že kar lepo napredovala. Zato je metlo v veliki meri že izpodrinil sesalec, ki nam stanovanje očisti takrat, ko nas ni doma. Seveda, če imamo robotski sesalec, ki ima vgrajen časovnik. Tako robotskemu sesalcu nastavimo čas, da sesa takrat, ko ni nikogar doma. Ko se vrnemo domov, bo stanovanje čisto in se bomo lahko posvetili drugim opravilom. Kljub sesalcem, pa je potrebno od časa do časa vzeti metlo v roke, ter pomesti pod pohištvom ali v kotih, kjer sesalec ne more opraviti svojega dela. Ne glede na vse, pometanju se res ne moremo izogniti.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve