Osvežilec zraka

DomovBanex d.o.o.Osvežilec zraka

Osvežilec zraka

Banex d.o.o.

osvezilec-zraka-za-omaro-angel

Včasih, ko stopimo v kakšen prostor in nas objame prijeten vonj, se vprašamo, katera dišava je to. Včasih se samo doma trudimo z raznimi dišavami, osvežilci zraka, jih nameščamo na vse možne konce, pa kljub temu ne uspemo odišaviti prostora. Seveda si lahko pomagamo z difuzorji. Ti se uporabljajo za aromaterapijo, zlasti v zdraviliščih in centrih dobrega počutja. Z difuzorji lahko osvežimo vonj v prostoru. Z njim prekrijemo neprijetne vonjave, uporabimo ga pri prehladu ali če imamo težave z dihali, ko razpihujemo blagodejna eterična olja. Ali pa jih preprosto uporabimo, da ustvarimo posebno in prijetno vzdušje.

Obstaja več vrst difuzorjev. Lahko gre za dovršene elektronske naprave ali pa so izdelana doma. Velikokrat je to steklenička z dišavo. Vanjo postavimo bambusove palčke. Dišava iz stekleničke potuje po bambusovih palčkah navzgor. Pri tem sproti dišava izhlapeva v prostor in ustvari vonj. Moč in intenzivnost vonja se lahko regulira s številom palčk, ki so v steklenički. Drugi tip difuzorja, so elektronske naprave. Vanje kapnemo par kapljic eteričnega olja, naprava to razprši v prostor in osvežilec zraka je na delu. Električni difuzorji se delijo v dve skupini. Prva skupina dela na način, da natočimo v napravo določeno količino eteričnega olja. Druga skupina pa dela na vodo, v katero kapnemo nekaj kapljic eteričnega olja. Prva skupina ustvari hitro in močno delovanje. Druga skupina električnih difuzorjev pa deluje počasi in enakomerno razprši vonj po prostoru. Za njihovo delovanje je potrebna elektrika. Novejše izvedbe pa lahko preko USB vtikača priklopimo na računalnik. Tako je osvežilec zraka lahko prisoten tudi v pisarni in to z vonjem, ki nam je všeč.

Tudi v kopalnici se dišava lepo znajde. Osvežilec zraka bo poskrbel za prijetne vonjave. Tako bo čiščenje takoj lažje. Seveda imajo difuzorji poleg uporabne vrednosti, tudi dekorativno. Različne oblike, barvni odtenki, nekaterim so dodane LED osvetlitve; vse to bo ustvarilo posebno atmosfero in vzdušje v naših domovih.

Lahko pa uporabimo osveževalce zraka. Kje je točno meja med difuzorji in osveževalci zraka, je težko določiti. Osveževalci zraka delujejo na preprostejši način od difuzorjev. Delujejo samo trenutno, difuzorji pa dolgotrajno. Osveževalce bolj poznamo kot pločevinke s pršilko. Na njih pritisnemo in osvežimo prostor tisti trenutek. Tehnično dovršen osvežilec zraka ima vgrajen senzor gibanja. Takoj, ko senzor zazna gibanje v svoji bližini, razprši aromo v prostor. Seveda za svoje delovanje potrebuje elektriko. Če bomo za odstranjevanje vodnega kamna morali večkrat mimo senzorja, bo vsakič v prostor spustil dišečo aromo. Tudi za avtomobile so izdelali podobne osvežilce, ki jih namestimo na reže, kjer nam zrak vpihava v kabino. Vsakič, ko vklopimo vpihovanje zraka, se bo dišeča aroma sprostila v notranjost avtomobila.

Seveda pa je pri aromah in dišavah potrebno upoštevati nekaj faktorjev. Določeni ljudje so lahko alergični na določene vonjave. Nekaterim bo zmanjkalo sape, če bo v prostoru prevelika koncentracija dišave. Lahko jih bo dušilo in bodo morali zapustiti prostor. Vedno moramo količino vonja dozirati na način, da bo vonj kar se da nevtralen in da ga bomo vseeno začutili. Nikoli pa z vonjem ne smemo pretiravati. Nihče nima rad premočnega vonja, ki potem rata moteč.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve