Rent a kombi

DomovFree2rentRent a kombi

Rent a kombi

Fri Rent d.o.o.

najem kombija

Za rent a kombi mora biti sestavljena pogodba v skladu s splošnimi pogoji, ki so v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. To velja za vsa razmerja, ki lahko nastanejo s sklenitvijo pogodbe za najem kombija. Vsaka pogodba o najemu vozil, mora vsebovati tudi splošne pogoje poslovanja podjetja, ki vozilo ponuja v najem.

Ko je pogodba podpisana, se najemodajalec in najemnik strinjata s pogodbo, njeno vsebino, pogoji najema in jih oba sprejemata. Za rent a kombi velja, da ga lahko upravlja oseba, ki je stara najmanj 21 let in ima veljavno vozniško dovoljenje. Seveda mora v primeru, da bo najeto vozilo, vozilo več oseb, vsaka oseba imeti za vožnjo pooblastilo s strani najemodajalca. Najetega vozila ne smejo upravljati osebe, ki so pogodbo sklenile z lažnimi podatki, osebe, ki niso navedene v pogodbi, osebe, ki so pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ali zdravil.

Kdaj rent a kombi ne smemo oziroma je prepovedano uporabljati? Kadar gre za tekmovanja vozil, pri vleki drugih vozil ali predmetov, pri vožnji preko najvišje dovoljene hitrosti, za izvajanje nezakonitih dejanj, pri prevozu nevarnih ali eksplozivnih snovi, pri prevozu orožja ali prepovedanih drog, za vožnjo po vojnih ali ogroženih področjih. Poslovni najem ima lahko omejitev prevoženih kilometrov, ki je določena v pogodbi. V primeru, da je v pogodbi definirana omejitev za prevožene kilometre, to pomeni, da se vsak dodatni kilometre plača po drugi tarifi.

Najemnik kombija je odgovoren za vse prometne prekrške, ki bi nastali v času najema. To velja tudi za vsa obvestila o prekrških, ki bi prišla do lastnika, oziroma najemodajalca po zaključku najema. Najemnik se zaveže, da bo vse kazni poravnal. Najemnik mora z vozilom ravnati odgovorno, kot vsak dober gospodar. Če pride do škode zaradi neupoštevanja določil najema, za to najemnik odgovarja neomejeno. Če bi zavarovalnica škodni primer zavrnila, je najemnik dolžan škodo pokriti sam. Enako velja za poškodbe, ki niso nastale kot posledica prometne nezgode. Ključe in dokumente vozila, mora najemnik imeti vedno pri sebi, ko zapusti vozilo. V primeru, ko gre za najem kombija Celje, mora najemnik poskrbeti za pritrditev tovora, da prepreči poškodbe tovornega prostora. Pred prvo vožnjo se je potrebno seznaniti z merami vozila, ki nam pridejo prav pri iskanju parkirnega prostora ali za vožnjo pod nadvozi; v kolikor je kombi višji.

V kolikor bi z rent a kombi imeli prometno ali drugo nesrečo, mora najemnik poskrbeti za vse potrebne podatke udeležencev, da bo lahko zavarovalnica izvedla vse potrebne postopke za povračilo škode. Seveda mora obvestiti tako Policijo, kot najemodajalca in sodeluje v vseh nadaljnjih postopkih. Potrebno bo izpolniti evropsko poročilo o nezgodi, narisati skico, podati izjavo za policijski zapisnik in seveda na koncu še izjavo o nezgodi tudi najemodajalcu. Samo na tak način, bo lahko vsa škoda povrnjena s strani zavarovalnice najemodajalcu, ki je lastnik vozila.

Vsako podjetje, ki daje vozila v najem določi, kako mora najemnik vozilo vrniti. Določi se časovni okvir, kako mora biti vozilo očiščeno in ali mora biti tank za gorivo poln ali pa je gorivo vključeno v ceno.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve