Izposoja avtomobilov

DomovFree2rentIzposoja avtomobilov

Izposoja avtomobilov

Fri Rent d.o.o.

slika02

Pri izposoji avtomobilov imamo uporabniki vedno težave, ko delamo primerjavo vozil in cene za najem, pri različnih ponudnikih. Ker so vozila različnih velikosti, imajo različno dodatno opremo ali so vozila električna, hibridna, SUV-ji ali kombiji. Vedno je potem težko najti pri dveh podjetjih popolnoma enako vozilo in s tem je primerjava težja. Zato pa izposoja avtomobilov pridobi manj strank, kot bi jih lahko. Seveda se največ ponudnikov za najem vozil nahaja na letališčih, kjer ponujajo večino boljše avtomobile. Določena specializirana podjetja za najem vozil, pa imajo lahko v svoji floti vozil starejša vozila, ki so dostopna po bolj ugodnih cenah.

Da bi izposoja avtomobilov bila čim bolj enotna, je Združenje industrijskih sistemov in standardov, razvilo poseben sistem samo za najem vozil. Imenuje se Koda za klasifikacijo avtomobilov – ACRISS kodirni sistem. Ta klasifikacija pomeni enotno označevanje vozil in omogoča enostavno primerjavo cen najema avtomobilov. Kodirni sistem opisuje sledeče lastnosti avtomobila: velikost, število vrat, vrsto menjalnika (ali gre za ročnega ali samodejnega) in ali ima avto klimatsko napravo. Danes si avtomobila brez klimatske naprave že težko zamislimo. Vse našteto mora biti povzeto v štirih črkah. Prva črka v kodirnem sistemu je rezervirana za splošno klasifikacijo vozila; recimo Mini, Compact, Economy in podobno. Druga črka je namenjena za različico vozila v ponudbi; recimo ali gre za kombi, kabriolet, SUV ali ima avto 4 vrata in tako dalje. Tretja črka kodirnega sistema nam pove vrsto menjalnika, lahko pa se uporablja za število koles, ki poganjajo vozilo. Četrta črka pa nam pove katero gorivo uporablja avto in ali ima vozilo klimatsko napravo ali je nima. Vse dodatne klasifikacije za poslovni najem je na podlagi številk sedežev in velikosti prtljažnika določilo belgijsko združenje Rent a Car. S tem so zagotovili enoten sistem, ki omogoča ocenjevanje vrste avtomobilov. To se pretežno uporablja v rezervacijskih sistemih.

Če bi recimo iskali poslovni najem vozil, je potrebno vedeti, da je tukaj v ceno najema zajeto prav vse. Vsi servisi, zavarovanja, menjave pnevmatik, registracije, nepredvidene okvare, skratka vse, kar je povezano z avtomobilom.

Izposoja avtomobilov je danes, sploh v turističnih krajih, postala vsakdanja stvar. Turisti, ki pridejo, si želijo v čim krajšem času videti, kar se da veliko. Zato jim avto pride še kako prav. Ker pa na sam dopust niso pripotovali s svojim avtom, si ga morajo izposoditi. Tako lahko izposoja avtomobilov najdemo ne samo na letališčih, lukah, ampak skoraj v vseh večjih mestih in seveda ob obali. Seveda se pri izposoji vozil ne obračunava operativni leasing, ki je rezerviran za nakup vozila preko leasinga. Tak način nam v glavnem ponujajo avto hiše ali pa podjetja, ki se ukvarjajo samo z leasing ponudbo.

V zadnjem obdobju pa najdemo tudi druge vrste izposoje. Govorimo o SUP-ih, ki so postali pravi trend ob morjih in jezerih. Tako so v turističnih krajih poleg skuterjev in koles, SUP-i trenutno najbolj iskan predmet pri izposoji. Seveda so še vedno številka ena avtomobili, če govorimo o celotni panogi izposoje vozil. Seveda pa je še vedno potrebna previdnost pri najemu vozil. Bolje, da se odločimo pri večjem ali bolj priznanem ponudniku, kot pri ponudniku, ki oglašuje smešno nizke cene. Tam mogoče v ceno niso vključene vse potrebne sestavine, ki jih stranka pričakuje.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve