Poslovni najem

DomovFree2rentPoslovni najem

Poslovni najem

Fri Rent d.o.o.

slika02

Vsake toliko časa moramo zamenjati avtomobil ali v podjetjih kombi. Večna dilema, kaj izbrati, leasing ali poslovni najem. V vsakem primeru z vozilom, ki ga imamo, nastajajo določeni stroški, skrbi in določeni zamudni opravki. Seveda za mesečni najem avtomobila lahko rečemo, da imamo kar nekaj teh skrbi prikrajšanih. Če bi izpostavili samo kasko zavarovanje, registracijo, servise, menjave pnevmatik, recimo nakup vinjete in menjavo brisalcev stekel. Vse to v primeru leasinga moramo opraviti sami. V primeru da imamo poslovni najem, pa za vse to poskrbi podjetje, ki nam vozilo daje v najem.

Pri poslovnem najemu gre za celostno storitev, ki zajema vse dogodke, ki so povezani z vozilom. Če bi recimo primerjali obrok leasinga in višino obroka poslovnega najema, bi ugotovili, da so zneski skoraj identični. Za poslovni najem, lahko dodatno upoštevamo tudi dejstvo, da je v ceno vključen tudi nadomestni avtomobil, če bi ga recimo za čas servisiranja najetega avtomobila potrebovali. Tako je 24 urna asistenca sestavni del poslovnih najemov. Preko asistence se dogovarjamo za vse potrebne aktivnosti glede servisiranja, menjave pnevmatik in vseh ostalih aktivnostih pri vzdrževanju najetega vozila.

Za najem avtomobila ne potrebujemo veliko dokumentacije. Veljavno vozniško dovoljenje in denar ali kartico, s katerim bomo poravnali stroške najema. Pogodba se sklene, določi čas najema in termin, do kdaj je potrebno najeto vozilo vrniti. Vrnemo ga na lokacijo, kjer smo ga prevzeli. Lahko pa se s ponudnikom najema dogovorimo, da najeto vozilo pustimo na drugi lokaciji. To je še zlasti v uporabi pri ljudeh, ki pripotujejo z letalom. Vozilo najamejo in prevzamejo na letališču. Nato se odpeljejo do končne lokacije in tam pustijo vozilo, ker se z njim ne bodo vračali nazaj na letališče.

Poslovni najem in skrbi, kaj bo po koncu pogodbenega sodelovanja so odveč. V primeru leasinga je po izteku pogodbe vedno problem končna prodaja vozila. Vozilo je staro nekaj let in je izgubilo del svoje vrednosti. Za poslovne najeme pa velja pravilo, da se že na začetku najema ponudi izbira kasnejšega odkupa vozila. Sama cena odkupa je vnaprej določena. V kolikor odkupa nočemo, se najeto vozilo pa izteku najemne pogodbe vrne ponudniku najema. Hkrati lahko naprej vzamemo novo vozilo v najem. Vse te podrobnosti se dogovorijo na začetku najema. Zato kasneje ne nastajajo nikakršni stroški, ni skrbi ali dodatnih posledic za najemnika vozila.

Seveda je večina poslovnih najemov vezana na osebne avtomobile. Predvsem bi se lahko reklo, da se to odvija v višjem cenovnem razredu avtomobilov. Tam so vrednosti pri nakupu lahko velike. Mesečni obrok najema pa lažje pokrijemo. Tudi izposoja kombija lahko zapade v poslovne najeme. Sploh takrat, ko govorimo o kombijih za prevoz oseb, kjer mora kombi izpolnjevati določene zahteve glede udobja. Tukaj so mišljeni predvsem tisti kombiji, ki morajo imeti dodatno vgrajen hladilnik, mogoče LCD televizijo, napredni zvočni sistem ali kaj podobnega.

Večina ponudnikov poslovnih najemov vozil, se zna prilagoditi potrebam strank. V kolikor v svoji ponudbi nimajo vozila za stranko, ga bodo v skladu potreb in želja stranke tudi poiskali. Večinoma pa podjetja, ki vršijo poslovne najeme, nekako znajo predvideti potrebe svojih strank. Tako imajo vedno na voljo vozilo, ki ga bo stranka lahko takoj najela.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve