Poslovni najem vozil

DomovFree2rentPoslovni najem vozil

Poslovni najem vozil

Fri Rent d.o.o.

slika02

Kadar smo na začetku poslovne poti s svojim podjetjem, se bomo slej ko prej soočili z vprašanjem glede nakupa vozila. Lahko, da bomo potrebovali osebni avtomobil ali pa bomo potrebovali kombi za prevoz tovora. Naslednja dilema bo ali vozilo najeti ali kupiti. Seveda je to odvisno od kapitala, ki ga imamo na voljo. Tukaj imamo na voljo tri možnosti. Vozilo lahko kupimo v celoti s plačilom, vzamemo vozilo preko sistema financiranja ali pa ga najamemo dolgoročno. V Sloveniji se večinoma izbereta prve dve možnosti. Seveda prevladuje financiranje, ki je v večini primerov sistem leasinga. Zakaj je recimo leasing bolj privlačen kot poslovni najem vozil? Zaradi samega postopka in načina kako leasing deluje. Leasing je oblika kreditiranja. Leasing hiša odkupi avtomobil od prodajalca, kupec pa leasing hiši po obrokih odplačuje avtomobil. Dolžina in obroki leasinga so vnaprej znani in določeni. Ravno to je prednost leasinga, da avtomobila ni potrebno plačati takoj, v celoti. Nekaterim pa dodatno ustreza dejstvo, da je avto last leasing hiše in se ne šteje v premoženjsko stanje kupca. Sama izposoja avtomobilov, ne more biti preko leasing sistema, ker tukaj ne govorimo o nakupu, ampak o najemu vozila.

Kadar delamo primerjavo za poslovni najem vozil in leasing, kaj hitro ugotovimo razliko. Če pogledamo vse stroške v obdobju trajanja leasinga, ki bodo nastali z avtomobilom. Ugotovili bomo, da nas avto recimo na mesec stane cca 500 € z vsemi stroški (registracija, servisi, zavarovanja, pnevmatike in tako dalje). Za poslovni najem vozil bi pa bil strošek za enako vozilo 550 €. Seveda bi v primeru poslovnega najema imeli vse dodatne stroške zajete v mesečni ceni, ki bi jo plačevali. Tukaj so mišljeni vsi stroški za registracijo, zavarovanje, servise, vinjete, okvare, redni servisi, asistenca in pomoč na cesti, nadomestni avtomobil, menjave pnevmatik. Dodatna prednost za poslovni najem vozil je, da recimo avto najamemo za tri leta. Po treh letih se odločimo za drug avto. Če je avto enakega ranga, bo obrok ostal podoben, mi pa se bomo vozili z novim avtomobilom.

Seveda velja tudi za najem tovornega kombija možnost, da ga vzamemo preko poslovnega najema. Enako kot pri leasingu, ne postanemo uradni lastnik vozila. Zaradi tega se nam vozilo ne šteje v premoženje. Lahko pa vozilo damo v poslovni najem za službene namene ali pa ga celo damo v stroške podjetja. Tudi za najem kombija Celje velja, da v primeru morebitne nezgode, vse breme prevzame nosilec poslovnega najema. Podjetje, ki je dalo vozilo v poslovne najeme, se dogovori z zavarovalnico in uredi vso potrebno dokumentacijo. Tako uporabniku najema, ni potrebno skakati po zavarovalnicah ali avtomehaničnih delavnicah, da bi se dogovarjal za cenitev in popravilo škode.

V vsakem primeru je odločitev, kaj se nam bolj splača dobro premisliti. Še zlasti podjetja, se lahko dodatno o nakupu ali najemu vozil posvetujejo z računovodji. Ali pa jim bodo svetovali računovodski servisi, v kolikor podjetje nima svojega računovodstva. Samo tako bomo sprejeli pravo odločitev, ki bo za podjetje tudi z vidika stroškov ali morebitne amortizacije, najbolj optimalna. Ker so v igri večje vrednosti, je potrebno predvideti tudi prihodkovno stran v podjetju. Tako morebitni nakup ali najem ne bi povzročal težav pri poslovanju podjetja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve