Najem vozila

DomovFree2rentNajem vozila

Najem vozila

Fri Rent d.o.o.

slika02

Iz zgodovine izhaja podatek, da se je prvi najem vozila zgodil v letu 1906. Prvo podjetje, ki je pričelo ponujati najem vozil je bilo ustanovljeno leta 1912 v Nemčiji. V Ameriki je Joe Saunders prvi začel ponujati najem vozil. V začetku so ponujali zgolj en model avtomobila, po ceni 10 centov na prevoženo miljo. Podjetje se je večkrat preimenovalo, dokler ga leta 1955 ni kupilo podjetje Avis. Do leta 1962 so svoje poslovanje razširili na 56 mest, po vsej Ameriki. Podjetje Avis je še danes prisotno in se še vedno ukvarjajo z ponujanjem vozil za najem.

V Veliki Britaniji se je najem vozila pričelo leta 1920. Sam sektor ponujanja vozil za najem se je hitro širil v Ameriki. Leta 1962 je bil v Chicagu  organiziran kongres vseh ponudnikov. Zbralo se je več kot 1.200 delegatov. Ker so se po drugi svetovni vojni razširila potovanja, se je posledično ustanovilo več mednarodnih podjetij, ki so ponujala najem vozila. Sam sistem je deloval dokaj preprosto.

Podjetja so zakupila ali nakupila svoj vozni park. Za plačilo so jih ponujala svojim strankam v poslovni najem. Sam vozni park podjetij, je bil strukturiran na več načinov. Vozila so lahko bila v popolni lasti. Tukaj podjetje tvega, ker nikoli ne more predvideti, za koliko bo vozilo prodal, ko bo odstranjeno iz obratovanja. V kolikor se podjetje odloči za tako imenovani način »repokup«, tvega manj. V tem primeru proizvajalec avtomobila natančno opiše ceno prvotne prodaje in odkupa vozila na koncu obdobja. To se zgodi preko finančne inštitucije ali prodajalca avtomobilov. Podjetja so tako uvrstila v svojo floto tudi kombije. Rent a kombi je dokaj priljubljen način najema vozila. Še zlasti takrat, ko kombi potrebujemo za prevoz večjih predmetov ali ko se je potrebno preseliti. Zato najem kombija Ljubljana postaja vedno bolj priljubljena storitev, ki omogoča ugoden najem kombija v Ljubljani.

Seveda določeni proizvajalci avtomobilov nastopajo agresivno na posameznih trgih. Lokalne zakonodaje ponujajo kar nekaj možnosti, kako se dejansko lastništvo avtomobilov prekrije. Ali pa za njih ni potrebno plačati vseh pristojbin. Večinoma gre za podjetja, ki imajo v posamezni državi priznano določeno davčno olajšavo. Za najem vozila se tako preko različnih lastništev skrije prava vrednost avtomobila. Poveča se delež določenih proizvajalcev na trgu. S tem pa se nehote dvigne vrednost rabljenih vozil na trgu, ker jih lahko omenjena podjetja prodajo po večji ceni na trgu. Dodatna možnost za določene obvode plačil vseh potrebnih taks, so dražbe. To je sicer bolj značilno za Ameriko. Tam se je s prihodom digitalnih platform za najemanje vozil to pričelo izkoriščati za neposredno prodajo. Tako se vozila bolj pogosteje prodajo neposredno prodajalcem novih ali pa rabljenih avtomobilov. S tem se izognejo plačilom raznih dajatev in taks, ker gre za tako imenovano »rabljeno vozilo«. Seveda so organi pregona in davčne inštitucije v vseh državah na svetu pozorne na tak način prodaje. Velikokrat se naknadno določenim gospodarskim subjektom naloži plačilo kazni ali pa jih enostavno dodatno obdavčijo. Saj vsi poznamo znani ljudski rek ali pa smo za njega že slišali: da se davkom in smrti ne moremo izogniti.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve