Dolgoročni najem avtomobila

DomovFree2rentDolgoročni najem avtomobila

Dolgoročni najem avtomobila

Fri Rent d.o.o.

slika01

Za potrebe počitnikovanja in obisk določenih krajev ali držav, bomo potrebovali vozilo. Lahko gre za osebni avtomobil ali kombi. Kadar sami nimamo v lasti primernega vozila, ga je potrebno najeti. Za najem kombija se odločimo takrat, ko bomo poleg prostora za osebe, potrebovali še večji prostor za stvari, ki jih bomo vzeli na pot. V kolikor se bomo odpravili na pot, recimo po Evropi, bomo za to pot potrebovali več časa. Seveda je odvisno do časa, ki ga imamo za tako pot na voljo. Vsekakor pa lahko govorimo, da bo šlo za dolgoročni najem avtomobila ali kombija.

Razlika v terminu kratkoročni in dolgoročni najem, je povezana s časom trajanja najema. V kolikor bi najeli vozilo za en, dva ali tri dni, govorimo o kratkoročnem najemu. V kolikor bomo vozilo najeli za več kot 1 teden ali celo več mesecev, pa gre za dolgoročni najem avtomobila. Ne glede na čas trajanja najema, so določene zahteve s strani ponudnika najema enake. Potrebujemo seznam oseb, ki bodo vozilo upravljale v času najema. Vse osebe, ki bodo vozile najeto vozilo, morajo imeti veljavna vozniška dovoljenja. Izposoja kombijev ali avtomobilov zahteva, da so vsa vozila primerno zavarovana. Poleg tega mora ponudnik vozil zagotoviti tehnično brezhibna vozila. Samo tako lahko uporabnik prične z uporabo najetega vozila. Vsak najem vozila in sama sklenitev pogodbe o najemu, se prične s pregledom vozila. Postavi se okvirni čas najema vozila in določi maksimalni datum in ura, do kdaj mora najemnik vozilo vrniti. Pred podpisom pogodbe, se določi cena najema. Vsaka morebitna zamuda pri vračilu vozila, uporabnika dodatno stane. Za dodane zamudnine, se že pred podpisom pogodbe seznani uporabnika in se s podpisom pogodbe uporabnik tudi strinja.

Za sam dolgoročni najem avtomobila, lahko dodatno izberemo dodatno opremo. Lahko si dodatno omislimo strešni prtljažnik, navigacijski sistem, strešni kovček ali prtljažnik za prevoz koles. Tako bomo lahko brezskrbno potovali in koristili najeto vozilo v popolnosti.

Dolgoročni najem avtomobila lahko opravimo v poslovalnici ponudnika ali pa vse postopke glede najema vozila opravimo preko spleta. To je primerno v situacijah, ko potujemo v drugo državo in ne moremo fizično obiskati poslovalnice, kjer bomo najem naročili.

V kolikor se bomo odločili za mesečni najem avtomobila, se lahko s ponudnikom najema dogovorimo, kje bomo vozilo prevzeli. Lahko se vozilo prevzame v poslovalnici ponudnika najema. Ali pa nam ponudnik najema vozila, vozilo dostavi na naslov; recimo pred hotel, kjer dopustujemo. Nekateri ponudniki za možnost dostave zaračunavajo dodatni, enkratni strošek. Določeni ponudniki pa dostavo vozila opravijo brezplačno. Seveda velja enako za vračilo vozila. Tudi pri vračilu se je potrebno dogovoriti ali moramo vozilo vrniti mi, ali pa vozilo pustimo recimo pred hotelom. Ponudnik najema ga bo potem prevzel sam, naša skrb je samo, da je do določenega časovnega roka na svojem mestu.

Sami postopki glede najema vozil se opravijo sorazmerno hitro. Ne potrebujemo veliko dokumentacije in ne zahteva dodatnih postopkov, kot je recimo overitev dokumentov. Vsi najemi vozil so vezani na sklenjeno pogodbo in točno določeno vozilo. Tako tudi ni mogoče, da bi lahko isto vozilo dali v najem hkrati na dve različni pogodbi.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve