Najem avtomobila

DomovFree2rentNajem avtomobila

Najem avtomobila

Fri Rent d.o.o.

slika02

Specializirana podjetja po svetu se ukvarjajo s posebno storitvijo, najem avtomobila za končne uporabnike ali poslovne subjekte. Lahko gre za kratkoročni najem, samo nekaj ur ali pa za dolgoročni najem avtomobila. Dolgoročni najem je lahko neomejeno dolg, če se tako dogovorita ponudnik in naročnik. Ta storitev je v glavnem namenjena za osebe, ki začasno potrebujejo vozilo. Lahko so brez svojega avtomobila, lahko imajo svoj avto poškodovan ali na rednem servisu. Ker pa podjetja, ki se ukvarjajo z izposojo, gledajo širšo sliko, so svoji ponudbi osebnih vozil začeli dodajati tudi kombije in tovornjake. V turističnih krajih pa so dodali svoji ponudbi tudi skuterje ali motorna kolesa. To je vidno zlasti v obalnih mestih, kjer so skuterji najbolj priljubljeno prevozno sredstvo za izposojo.

Za najem avtomobila agencije ponujajo tudi dodatne storitve. Recimo zavarovanja, navigacijske sisteme, razne zabavne sisteme za otroke, da se zamotijo med vožnjo, prenosna Wifi omrežja in otroške varnostne sedeže. To je zelo dobro za družine z otroci, ker skoraj nihče na dopust ne nosi varnostnih sedežev. Če pa bi radi malo spoznali kraje, kjer dopustujejo, pa se jim nakup otroškega sedeže ne splača. Zato so ga agencije za izposojo avtomobilov, dodale v svojo ponudbo. V primeru da gre za poslovni najem vozil, lahko agencija ponudi tudi profesionalnega šoferja, če bi to koristilo naročniku. Seveda bi bila cena takega najema drugačna, ker osnovna cena ne vključuje šoferja.

Za najem avtomobila veljajo določeni pogoji, ki pa se lahko razlikujejo od države do države. Seveda se pogoji razlikujejo tudi med agencijami, ki nudijo najem avtomobilov. Splošno pravilo pa velja povsod, najeto vozilo je potrebno vrniti v stanju, kot je bilo prevzeto. Poleg tega, ne sme presegati omejitve prevoženih kilometrov, ki so določeni v pogodbi. Če uporabnik omejene kilometre preseže, je potrebno dodatno plačilo za vsak prevoženi kilometer. Za operativni leasing veljajo drugačna pravila, je pa pravilo glede prevoženih kilometrov prisotno tudi pri tej vrsti leasinga. Določeni ponudniki in v določenih državah, se s strani zavarovalnic postavljajo določeni starostni pogoji. S tem se omeji starost osebe, ki lahko najame vozilo. Vedno je za najem avtomobila potrebno veljavno vozniško dovoljenje. V določenih državah pa moramo za najem vozila imeti pri sebi veljavno Mednarodno vozniško dovoljenje.

V primeru, da se odločimo za leasing in se odločamo za operativni leasing izračun ali klasičen leasing, je potrebno upoštevati vse faktorje.

Če pa govorimo o klasičnem najemu vozila, pa večina agencij, ki te storitve ponujajo, zahtevajo plačilne kartice. To uporabljajo zaradi morebitnih napak, morebitnih denarnih kazni ali ker je v tanku manjkalo gorivo, ko smo vozilo vrnili. Določeni ponudniki zahtevajo varščino v gotovini namesto kreditne kartice. Lahko se uporabijo debetne kartice, ki so namenjene v glavnem za polog. Seveda lahko v takih primerih v nekaterih državah zahtevajo dodatna dokazila. V glavnem gre to za letalske vozovnice, s katero bomo dokazali, da se po določenem obdobju vračamo domov. S tem se ponudniki dodatno zavarujejo, da ne bi avta nezakonito odtujili. V vsakem primeru moramo tudi uporabniki imeti določeno mero zaščite, da ne bi recimo, po koncu najema, ponudnik po nepotrebnem uporabil kreditno kartico in nam zaračunal stroške, ki jih ni bilo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve