Operativni leasing izračun

DomovFree2rentOperativni leasing izračun

Operativni leasing izračun

Fri Rent d.o.o.

slika01

Kredit in finančni leasing nista edini rešitvi, ki jih lahko upoštevamo za financiranje pri nakupu vozil. Dodatna možnost so tako imenovani operativni leasingi. Ta nam pride prav takrat, ko avtomobila ne želimo kupiti, ampak ga samo potrebujemo. Ponudniki operativnih leasingov takrat prevzamejo skrb, da bo avtomobil ves čas v najboljši formi. Za samo višino obroka se naredi operativni leasing izračun. Obrok je odvisen od prevoženih kilometrov in višino pologa. Samo obdobje trajanja, se za operativni leasing izračun upošteva v obdobju od 36 do 60 mesecev. Po tem obdobju se vozilo preprosto vrne ali pa se prevzame novo. Za zamenjavo ali prevzem vozila poskrbi leasing ponudnik. Ko se vozilo vrne, ga leasing hiša proda.

Včasih določena podjetja zaradi potreb, ki so nastale, potrebujejo kombi najem za točno določeno časovno obdobje. Lahko se odločijo za klasičen najem vozil ali pa se odločijo za možnost operativnih leasingov. Tako podjetje investira samo v uporabo vozila in ne v lastništvo vozila. Podjetju se tako ni potrebno ukvarjati s prodajo vozil po zaključku pogodbe. To breme prevzame ponudnik operativnih leasingov. Izposoja kombija se lahko vrši kratkoročno ali pa dolgoročno. V primeru, da je koristnik najema fizična oseba, gre pretežno za kratkoročne najeme. Največkrat gre za primer selitve ali pa samo prevoza določenih predmetov, ki jih ne moremo prepeljati z osebnim avtomobilom. Izposoja kombijev je lahko donosen posel, ker vsak dan veliko ljudi potrebuje kombi. Zato je veliko podjetij, ki poleg najema kombija, nudijo tudi najem šoferja ali več oseb, če gre, recimo za selitev. Tako lahko poleg kombija, stranka najame ekipo selivcev, če gre za selitev. V kolikor bi šlo za najem kombija za prevoz oseb, se poklicni šofer zdi logična rešitev.

Potrebni dokumenti za operativni leasing izračun so: osebni dokument, vozniško dovoljenje, davčna številka in tri zadnje plačilne liste. To velja za fizične osebe. V kolikor bi ponudnik operativnih leasingov zahteval ali potreboval dodatno dokumentacijo, nas bo o tem obvestil. Tako obliko financiranja vozil lahko sklenejo: fizične osebe, zaposleni v tujini, upokojenci, kmetovalci, samostojni podjetniki in poslovni subjekti. Operativni leasing izračun lahko vsebuje tudi ponudbo za zavarovanje vozila. Ne glede na ponudnika leasinga, je osnovni pogoj, da je vozilo kasko zavarovano. Zavarovanje mora zajemati: obvezno zavarovanje (AO), zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodno zavarovanje voznika in potnikov, zavarovanje avtomobilske asistence, kasko in delne kasko kombinacije. Poleg tega mora biti vozilo redno vzdrževano.

Danes je recimo nakup vozila z gotovino postal dražji, kot če vozilo kupimo preko sistema financiranja. Avto hiše oglašujejo posebne popuste ali nižje cene, vendar ob pogoju financiranja. Seveda se velikokrat nižja oglaševana cena, skozi leta odplačevanja leasinga, le ta nižji znesek prenese na obresti. Če bi pa takoj izračunali naš polog in mesečne obroke množili z obdobjem financiranja, bi pa lahko ugotovili, da bomo za avto dali bistveno več, kot je njegova trenutna prodajna vrednost, brez popustov. Zato je potrebno skrbno preveriti cene, višino pologa, mesečne obroke, da dobimo dejansko vrednost, ki jo bomo plačali. Vsekakor pa se  financiranje pokaže kot dobrodošlo takrat, ko nimamo v danem trenutku dovolj denarnih sredstev, za takojšni nakup vozila.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve