Mesečni najem avtomobila

DomovFree2rentMesečni najem avtomobila

Mesečni najem avtomobila

Fri Rent d.o.o.

slika02

Trenutno je v porastu storitev, ki se imenuje souporaba vozil. V Sloveniji je storitev zaživela nekje v letu 2016. Sam začetek zamisli souporabe vozil je bil bolj futurističen, iz vidika končnih uporabnikov. Če samo pomislimo, da si potreboval aplikacijo, vozil si električni avto, plačilo samo po uporabi in tako naprej; vse to je bilo takrat z vidika uporabnika avtomobila skoraj nerazumljivo. Sama izposoja avtomobilov je v trenutku doživela preporod ali lahko rečemo drugo perspektivo. Mesečni najem avtomobila je bil rezerviran samo za leasing in mogoče za poslovne uporabnike, če so avto najeli pri ponudnikih rent a car. Danes pa je taka oblika že močno prisotna tudi v Sloveniji. Kaj se je v samo desetih letih spremenilo za najem avtomobila v naši miselnosti?

Storitev je postala dostopna v več krajih po Sloveniji. V ponudbi je preko 400 različnih vozil. Vozila lahko uporabniki prevzamejo ali vrnejo na 140 različnih lokacijah in število lokacij še vedno raste. V sistem souporabe vozil je trenutno okoli 25.000 registriranih uporabnikov. Vsak mesec vsak uporabnik vsaj enkrat uporabi storitev souporabe vozila. Z električnimi vozili so v tem obdobju prevozili več kot milijon brez emisijskih kilometrov. Storitev je očitno več kot sprejeta v Sloveniji. Plačuje se samo dejanska uporaba vozila. Če pogledamo lastniško vozilo, to 90% časa stoji neuporabljeno. Velikokrat gospodinjstvo potrebuje drug avtomobil za določeno obdobje. Lahko se odločimo za mesečni najem avtomobila ali pa uporabimo storitev souporabe vozila. Še zlasti je to primerno, če imamo lokacijo za prevzem avtomobila blizu svojega doma. Tudi v časih, ko se cene goriv spreminjajo na tedenski ravni, nam souporaba vozila koristi, ker so stroški znani vnaprej in veljajo tudi za električno energijo. Pri redni uporabi souporabe vozila, se naš prihranek lahko giblje med 200 in 400 € na mesec. S tem denarjem, pa si lahko potem privoščimo kaj drugega.

Če se recimo danes odločamo za nakup novega vozila in bomo za to uporabili leasing, je potrebno dobro premisliti in narediti nekaj izračunov. Za sam mesečni najem avtomobila preko leasinga, bomo potrebovali v prvi fazi vrednost avtomobila. Operativni leasing izračun nam bo povedal, kakšen bo mesečni strošek obroka. Dodatno moramo upoštevati trajanje leasing pogodbe in kateri dodatni stroški bodo povezani z avtom v času trajanja leasing pogodbe. Upoštevati je potrebno vse servise, registracijo in zavarovanja, registracije, redna vzdrževanja in tako dalje. Ko seštejemo vse to, vidimo koliko nas bo avto stal vsako leto. Če na drugi strani predvidimo dnevno uporabo avta in izračunamo koliko nas stane souporaba avta, bomo lahko takoj ocenili kaj se bolj izplača. Pri souporabi vozila sta zahtevana samo dva pogoja: minimalna starost 21 let in da ima uporabnik veljavni vozniški izpit. Seveda se lahko tudi pri souporabi vozil lahko odločimo za mesečni najem avtomobila. To je koristno bolj za podjetja, ker imajo lahko avto takoj na voljo, ko ga potrebujejo.

Trenutno vlada na avtomobilskem trgu kar velika zmeda in negotovost. Na eni strani je tu problem prehoda na avtomobile, ki imajo skoraj nič ali nič emisij. Na drugi strani trenutno vlada pomanjkanje surovin in določenih komponent za nove avtomobile. Vse skupaj se zaostruje tudi s ceno elektrike, ki strmo narašča in je trend električnih vozil malo zastal.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve