Rokovniki

Magma poslovna darila d.o.o.

rokovniki

Vsak dan si nekaj zapisujemo, delamo sezname, rišemo, skiciramo, zapisujemo ideje in podobno. Seveda za to potrebujemo papir, rokovnik, zvezek, blok, tablo. Tudi na poslovnem sestanku, je potrebno veliko stvari nekam zapisati. Rokovniki so še vedno najbolj primerni za poslovni del življenja, ker lahko enostavno zapišemo in ga imamo pri roki kot opomnik.

Rokovniki so različnih oblik. Lahko imajo samo prazne liste papirja. Lahko pa imajo dodan koledar, kalkulator, pisalo, prostor za vizitke. Skratka različnih oblik in uporabljenih materialov lahko najdemo v ponudbi na spletni strani magmaposlovandarila.si.

Ker jih večino podjetij uporablja za lastne potrebe, se rokovnik izbere glede na potrebe posameznega podjetja. V kolikor se bo rokovnik uporabljal kot reklamni material, se izbere obliko, ki je najbolj primerna za čim širšo populacijo. Po navadi nam služijo v tem primeru, kot zapisovalnik nakupovalnih seznamov, stvari, ki jih moramo postoriti ali za sporočila ostalim družinskim članom. Po navadi, se poleg rokovnikov, podjetja odločajo tudi za kape, kot oblika reklamiranja določenega proizvoda ali podjetja. Če se odločijo za reklamiranje podjetja, se za kape izbere logotip, ki se potem natisne ali uveze.

Ker imamo vsak dan veliko obveznosti, se najlažje prebijamo skozi, če imamo svoje obveznosti napisane po urah. To seveda najlažje naredimo z rokovniki. Najprej nam mora biti všeč njegov izgled. S tem je povezana oblika, barva, papir, razporeditev koledarja in še kaj. Predvsem pa mora biti praktičen za uporabo.

V rokovnik zapišemo vse nam pomembne informacije. Imena, številke, datume, cilje, sestanke, finančne podatke in tako naprej. V rokovniku naj bi imeli zapisano čisto vse. Imeti moramo tudi prostor za zapisovanje idej in zapiskov. Tako bodo vse naše ideje vedno ob nas in tudi kadar se nam bo porodila nova ideja, misel, pomembni opravek ali kaj drugega, jo bomo lahko takoj zapisali v rokovnik.

Ker so rokovniki manjši, jih lahko z lahkoto spravimo v večino nahrbtnikov, torbic, kovčkov, ki jih nosimo vsak dan s seboj. Tako so vedno na dosegu roke. Tudi kadar se zgodijo nepričakovane stvari ali dogodki. Seveda so danes na voljo tudi rokovniki na elektronskih napravah. Ampak še vedno ljudje raje uporabljajo klasične rokovnike.

Vse kar zapišemo v rokovnik, naj bo narejeno. Tukaj ne sme biti izjem ali odstopanj. Logično je, da se načrti lahko spremenijo ali se prioritete zamenjajo. Še vedno pa moramo poskrbeti, da se zadolžitve opravijo v predvidenem roku. To naj postane navada.

Ker so poslovne aktivnosti in dolžnosti na prvem mestu, se zgodi, da nam pogosto zmanjka prostora v rokovniku za aktivnosti, ki so namenjene nam. Enako kot poslovni čas, je potrebno načrtovati tudi svoj prosti čas. Tako lahko rokovnik popestrimo z nalepkami, da ločimo določen tip obveznosti, ki ga planiramo. Hkrati pa še malo poživimo sam izgled rokovnika in tudi spremenimo rutino zapisovanja v rokovnik.

Ne glede na dobo računalnikov in ostalih elektronskih naprav, imam papir še vedno veliko vlogo v vsakdanjem življenju. Še vedno ga potrebujemo vsak dan za svoje potrebe v taki ali drugačni obliki. Očitno bo papir še dolgo časa prisoten v našem vsakdanjiku. Naj se ideje, informacije, načrti vedno zapišejo, da nam ne bo kdaj žal, zakaj jih nismo zapisali.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve