Kape

Magma poslovna darila d.o.o.

kape

Za zaščito pred mrazom, mokroto, vetrom, vročino in sočnimi žarki, umazanijo, poškodbami pri padcih ali udarcih in podobno uporabljamo pokrivala. Pokrivala imajo skozi zgodovino tudi zgovorno družbeno funkcijo. Oblika pokrival, uporabljen material, kako je pokrivalo okrašeno in priložnost za katero uporabljamo določeno pokrivalo, jasno sporoča, kdo so tisti, ki pokrivala uporabljajo. Tu velja načelo, kar imaš na glavi, to si.

Pokrivala načeloma delimo na naslednje skupine: aličin trak, avba, baretka, biret, cilinder, čaka, čepec, čepica, fes, kape, kefija, klobuk, kokošnik, mitra (škofovska kapa), panama, peča, ruta, škofovska čepica, tiara, turban.

Tak statusni in znakovni pomen imajo pokrivala med različnimi družbenimi plastmi. Še posebno na vsakdanji ravni. Raba pokrival je vezana na določena družbena pravila in moralne obveznosti. Velikokrat so pokrivala povezana z ljudskimi šegami in običaji. Določene značilne oblike pokrival, pa še danes pogosto uporabljajo v gledališčih, maškaradah ali pa kot del folklornih kostumov. Na tak način simbolno sporočajo modne smernice določenega zgodovinskega obdobja.

Glede oblike in načinu namestitve pokrivala, jih ločimo v nekaj večjih skupin: peče in rute; avbe; klobuki in čepice. Naglavne okrase, ki nadomeščajo pokrivala v njihovi označevalni funkciji, lahko tudi štejemo k pokrivalom.

Seveda ne smemo pozabiti na čelade, ki so uvrščene med zaščitna sredstva. Čelada nas varuje pri delu ali športnih aktivnostih, zato ni direktno uvrščena v skupino pokrival. Seveda pa imam enako vlogo kot ostala pokrivala. Tudi pri čeladah je zaznati razvoj skozi zgodovino in namen uporabe zaščitnih sredstev. Še zlasti je razvoj čelad napredoval v vojaški industriji.

Ne glede na izbor, ki nam ga omogoča modna industrija, moramo pokrivalo izbrati po svojem okusu. Seveda je velikokrat predpisano pokrivalo za določene priložnosti, ki jih ne smemo prekršiti. Recimo Mitra; visoko, dvorogljato pokrivalo, ki služi obrednim namenom in ga nosi papež, škofje in nekateri opati. S tem izkazujejo svojo službo in oblast.

Kape so recimo postale zaščitni znak rap izvajalcev. Ravno tako so kape postale obvezni modni dodatek BMX kolesarjev. V zadnjih letih pa so obvezni modni dodatek tudi veliki večini mlajše generacije v prostem času.

V poslovnem svetu so kape postale izrazit marketinški dodatek. Enostavno jih je opremiti z logotipom ali napisom. Ljudje jih radi vzamejo in jih tudi nosijo. Enako velja za športnike, kjer skoraj vsi športi uporabljajo kapo za promocijo sponzorjev. Hkrati je marketinški doseg veliko večji, ker se ljudje gibljemo in je opaznost veliko večja. Seveda je tudi odlično darilo v kombinaciji z rokovniki, ki so tudi priljubljeni med ljudmi.

V primeru, da se odločamo kaj bomo izbrali za poslovna darila, je najbolje, da pogledamo na spletno stran magmaposlovandarila.si. Tam lahko najdemo veliko izbiro kap ali se odločimo med rokovniki, ki jih imajo v ponudbi. S ponudbo, ki je na voljo lahko izberemo primerno barvo in se dogovorimo za natisk logotipa na rokovnike in vezenje logotipa na kapo, ki smo jo izbrali.

Promocijska darila, so med podjetji izredno priljubljena. Tako lahko svoje marketinške aktivnosti, razne nagradne igre ali druge promocijske aktivnosti, popestrijo z raznimi promocijskimi darili. Ljudje imajo radi promocijska darila, podjetje predstavi svojo ponudbo, hkrati pa še poskrbi za brezplačno reklamiranje.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve