Zbiralnik deževnice

DomovZAGOŽEN d.o.o.Zbiralnik deževnice

Zbiralnik deževnice

Zagožen d.o.o.

zbiralnik-deževnice

Za zbiranje deževnice uporabimo zbiralnik deževnice. Dež je voda, ki je nastala pri izhlapevanju v ozračje. Dež je oblika padavine, ki nastaja v oblakih. Seveda nekaj dežja med padanjem zaradi suhega zraka izhlapi pri svoji poti proti zemlji. Dež je glavni vir sladke vode na zemlji. S tem omogoča razvoj ekosistema. Hkrati pa napaja tudi reke, potoke, morja, jezera. Tako posledično omogoča delovanje hidroelektrarn in omogoča namakanje polj. Hidrološki cikel ni možen brez dežja. Iz oceanov izhlapeva, kondenzira se v oblake, pade na zemljo, se vrne nazaj v ocene preko rek ali potokov in tako se cikel ponovi. Vsaka sprememba v tem ciklu lahko pomeni prekinitev kroga in s tem posledično manjšo količino padavin dežja.

Večina ljudi je mnenja, da predstavlja zbiranje deževnice visoko znanost. Ko preučimo osnovna načela zbiranja deževnice, je to zelo enostavno opravilo. Osnova zbiranja deževnice je zbiralnik deževnice. Rezervoar za deževnico je lahko betonski ali plastičen. Poskrbeti moramo, da je prostor primeren za vgradnjo zbiralnika. Pa naj bo to podzemni ali nadzemni zbiralnik deževnice. Zagotoviti moramo ustrezen dostop do vseh vitalnih delov zbiralnika. Sem spadajo električne črpalke, zato moramo priskrbeti tudi za električni tok, oziroma zagotoviti varen priklop na električno omrežje. Še zlasti zaradi dejstva, da se voda in elektrika ne marata. Oziroma je kombinacija obeh smrtonosna kombinacija.

Zbiralnik vode je koristen za okolje, ker s tem zmanjšujemo porabo pitne vode za določena opravila. Predvsem je tukaj mišljeno pranje avtomobilov, zalivanju vrtov, vodometov in podobna opravila. Ker je pitna voda hrana in naš najdragocenejši vir, ki nam ga zagotavlja narava, se včasih premalo zavedamo njenega pomena. Vsak dan vodo potrebujemo za preživetje. Enako velja za vsa živa bitja na Zemlji.

Vsako mesto ima velike zbiralnike pitne vode. Večinoma se črpa iz podtalnice in se shranjuje v rezervoar za vodo. Ker sama oskrba predstavlja kar velik izziv tudi z logističnega vidika, je vodovodni sistem v mestih deležen posebnega statusa. Seveda pitna voda nikakor ne sme priti v stik z meteorno vodo ali celo odpadnimi vodami.

Zbiralnik deževnice bi lahko urbanisti ali celo državne inštitucije enostavno predpisale v vse nove gradnje. Tako bi zagotovili, da se ob primerni inštalaciji deževnica uporablja za pranje avtomobilov, zalivanju vrtov in pri splakovanju sanitarij. S tem bi zagotovili, da bi ljudje pričeli bolj smotrno ravnati s pitno vodo.

Zbiralnik naj bo čim bolj enostaven, da nam pri sami vgradnji ne bo potrebno investirati preveč denarja. Dostop mora biti enostaven, ker se lahko zgodi, da ga bomo morali vsake toliko časa očistiti. Poskrbeti moramo, da v zbiralnik ne bo prišlo veliko umazanije, listja ali vej. Tukaj lahko uporabimo filtre in zaščitne mreže, da preprečimo vstop v zbiralnik. Izbor in samo vgradno zbiralnika naj izvedejo strokovnjaki. Vgradnje zbiralnika se raje ne lotimo sami, če nimamo izkušenj. V podjetju Zagožen d.o.o. vam svetovalci pomagajo pri izboru in iskanju primernega zbiralnika za vaše potrebe. V njihovi ponudbi je na voljo veliko različnih modelov in kapacitet. Tudi glede oblike in iz katerega materiala je izdelan posamezen zbiralnik, vam bodo posredovali vse informacije. Če je potrebno bodo opravili tudi ogled terena v primeru, da gre za posebnost.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve