Greznica najceneje

DomovZAGOŽEN d.o.o.Greznica najceneje

Greznica najceneje

Zagožen d.o.o.

greznica-najceneje

V primeru izgradnje greznica najceneje ne pomeni, da cisterna za deževnico postane greznica. Kaj pa je sploh greznica? To je zbiralnik, ki je do neke vrste predpriprava za čistilno napravo. Vgrajene so pri starejših stavbah ali na obrobjih mest, kjer še ni speljana javna kanalizacija. Za vikende predstavlja idealno rešitev za vgradnjo.

Morajo biti vodotesne, zato greznica najceneje ni postavitev nekega zbiralnika in smo zgodbo zaključili. Greznico sestavlja več prekatov. V prvi prekat, ki je največji, se z vstopom odplak in nesnage na dno usedejo trdni delci. V naslednje prekate pa se steka odpadna voda, ki se z vsakim prehodom očisti. Ker se v greznici razvije smrad, mora greznica imeti ustrezno tesnitev, da preprečimo širitev neprijetnih vonjav po okolici. Greznica mora biti dostopna, da jo lahko praznimo in po potrebi očistimo. Za greznice cena predstavlja skupen strošek namestitve. Ali je v ceno zajeta tudi predpriprava terena, je odvisno od prodajalca. Najbolj pomembno pa je, da upoštevamo dejstvo, da se greznica lahko zamaši. Zato je potrebno izbrati tak model, da nam bo v primeru zamašitve omogočal enostavno praznjenje.

Z vidika velikosti greznice je potrebno upoštevati dnevno porabo vode za vsako osebo, ki bo priklopljena na greznico. Če izhajamo, da vsaka oseba dnevno porabi med 120 in 300 litrov vode, je priporočena velikost greznice na osebo cca 3.000 litrov. Se pravi 5 članska družina potrebuje 15 kubičnih metrov veliko greznico. Potrebno je tudi ločiti napeljavo meteorske in deževne vode drugam. V greznico naj se stekajo samo sanitarne odpadne vode iz kuhinj, kopalnic in stranišč. Pri normalno uporabi, bo potrebno tako greznico prazniti enkrat letno.

Poznamo več vrst zbiralnih greznic, ki pa jih ne smemo mešati z malimi čistilnimi napravami.  Tako imajo v podjetju Zagožen d.o.o. za male čistilne naprave cenik, ki  je ločen od ostalega, da ne bi prišlo do pomote. Greznice so lahko betonske ali plastične. Dodatno poznamo še nepretočne in pretočne greznice. Bistvena razlika med obema tipoma so prekati. Nepretočna nima prekatov, pretočna pa ima lahko najmanj dva ali več prekatov. Nepretočne so bolj ekološke od pretočnih. Edino merilo je število oseb v gospodinjstvu. Do 10 oseb imamo lahko dvoprekatno. Nad 10 oseb pa najmanj tri prekatno. V pretočnih se odpadna voda delno očišči, zato se lahko stekajo nazaj v okolje.

Tako greznica najceneje povrne investicijo z vidika vgradnje, če bi recimo morali zagotoviti priklop na javno kanalizacijo, ki je oddaljen od hiše več kot 1.000 metrov. Recimo  za čistilno napravo cena izgradnje lahko bistveno naraste, če nismo pravilno planirali količino odpadnih voda. Ker se glede na kapaciteto, vsaka greznica najceneje prazni s pomočjo lokalnega komunalnega podjetja, lahko strošek praznitve zmanjšamo z nadgradnjo v čistilno napravo. Za praznitev se moramo dogovoriti z ustreznim izvajalcem. V času praznjenja mu moramo zagotoviti dostop. Pokrov mora biti lahko odstranljiv in seveda omogočati moramo dostop do revizijskih odprtin.

Skrb za okolje je zelo pomemben dejavnik, zato je potrebno na vseh področjih, kjer ni možno uporabiti javno kanalizacijsko omrežje, vgraditi greznico ali čistilno napravo. Tako bomo zagotovili čisto okolje nam in našim potomcem. Še posebno to velja za priobalna področja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve