Greznice cena

Greznice cena

Zagožen d.o.o.

greznice-cena

V podjetju Zagožen d.o.o. so greznice cena tesno povezane z ostalimi cenami za  izgradnjo čistilnih naprav. Če recimo gradite novo hišo in ni možnosti priklopa na javno kanalizacijo, vam preostane samo čistilna naprava. Čistilna naprava cenik vam pove kateri model je namenjen za določeno število oseb. Seveda je dobro razmišljati za naprej, če se bo recimo tričlanska družina povečala za novega družinskega člana, potem je dobro izbrati male čistilne naprave za pet oseb in ne za tri.

Seveda se lahko skupaj z bližnjimi sosedi povežete skupaj in kupite večjo čistilno napravo. Koliko bo čistilna naprava cena stala na koncu izgradnje je odvisno od več faktorjev. Od terena, zahtevnosti izgradnje, predpriprave terena, zahtevnosti priklopa, naklona zemljišča in še bi lahko naštevali. Za greznice cena pomeni strošek celotne izgradnje. Seveda kasneje z samo uporabo nastajajo dodatni vzdrževalni stroški. Sem spada redno čiščenje in odvoz usedline. V kolikor se odločimo skupaj z sosedi za večjo napravo, se strošek in cena izgradnje porazdeli. Končni strošek bi moral biti nižji po enoti, kot če bi jo postavili sami.

Za izgradnjo male čistilne naprave cenik pomeni, da lahko primerjamo ceno in strošek v primerjavi z greznico. Ker se je v Sloveniji z letom 1999 korenito spremenil program varstva okolja, smo se pospešeno lotili čiščenja odpadnih voda. Dodatno so se skozi vsa leta sprejemale uredbe, kjer so bila podrobneje opredeljena posamezna področja za čiščenje voda. Kljub vsem uredbam, predpisom in ostalim prizadevanjem tako lokalnih skupnosti kot države, je Slovenija še vedno dežela greznic. Po podatkih iz leta 2005, ki so bili javno objavljeni, je cca 50 odstotkov vseh gospodinjstev v državi še vedno priklopljena na greznice.

Za greznice cena ne predstavlja vseh dodatnih stroškov. Največji strošek je izpraznitev greznice. Ker je odvisno od kapacitete greznice, si lahko lastniki kaj hitro izračunajo letni strošek samo za izpraznitev. V primeru, da ima objekt že staro greznico, ali če želimo graditi novo, je v ustreznih uredbah točno pojasnjeno. Seveda moramo upoštevati še občinske odloke, ki so lahko kdaj tudi bolj strogi kot uredba. V vsakem primeru pa se ne bomo mogli izogniti plačilu državne takse. Takso za odvajanje komunalne odpadne vode nam bo zaračunavalo lokalno komunalno podjetje. Pri obračunu bodo upoštevali kakšen tip naprave uporabljamo in koliko uporabnikov je priključeno na napravo. Kot podlaga za pripravo obračuna se upošteva poraba vode.

Ker greznice cena vpliva na stroške gospodinjstva, lahko v primeru, da imamo greznico začnemo z razmišljanjem, da bi jo spremenili v čistilno napravo. Če se odločimo za tako nadgradnjo in spremembo greznice v čistilno napravo lahko dodatno prihranimo. Tako po končani nadgradnji predložimo dokazila o učinkovitosti čiščenja voda pooblaščeni ustanovi. Na podlagi naših dokazil, se nam bo prispevek ustrezno zmanjšal. Tako bi bila naložba v spremembo greznice v čistilno napravo usluga nam in seveda vsaj trem ali štirim generacijam, ki bodo to čistilno napravo uporabljale za nami.

Posege je relativno preprost. Gre za čisto tehnični poseg, kjer je potrebno vstaviti napravo določene zmogljivosti, ki bo ustrezala našim potrebam. Naprava mora biti prenosljiva. Dodatno je potrebno poskrbeti za vodotesnost obstoječe greznice. Tako preprečimo izlivanje v okolico.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve