Čistilna naprava cena

DomovZAGOŽEN d.o.o.Čistilna naprava cena

Čistilna naprava cena

Zagožen d.o.o.

cistilna-naprava-cena

Malo pred koncem preteklega leta je v Sloveniji začela veljati uredba o odvajanju in čiščenju komunalnih voda, po kateri morajo lastniki greznic na območjih, kjer ni kanalizacije ali ni bila  načrtovana, teh ni treba zamenjati ali nadgraditi v male komunalne čistilne naprave do konca leta 2017, kot je določala stara uredba. Na spletu preverimo; čistilna naprava cena, ker je to za potrošnika pomemben podatek.

Če je pretočna greznica zgrajena kot narekuje predpis, veljaven v času gradnje, je čas za to najpozneje ob prvi prenovi objekta, če odteka odpadna voda iz objekta v okolje brez vsakršnega čiščenja ali greznica ni bila narejena po prepisih, pa je rok konec leta 2021.

Pogosto si ljudje zastavljajo vprašanje, kako veliko čistilno napravo potrebujejo in posledično jih zanima čistilna naprava cena. Velikost čistilne naprave se določi glede na število prebivalcev. Čistilna naprava je narejena tako, da zagotovi čiščenje za 1 do 2 osebi pod in nad številom oseb. za katere je projektirana. Tako naprava za 4 osebe zagotovi čiščenje za 2 do 5 oseb, tista za 6 oseb zagotovi čiščenje 5 do 8 osebam.

Večinoma  je izbira odvisna od zahteve po čistosti iztoka v področju v katerem smo. Če imamo zagotovljen iztok v reke ali potoke, vode ne potrebujemo za zalivanje in se ne nahajamo na vodovarstvenem območju, potem je biološka čistilna naprava dovolj. V nasprotnem primeru pa priporočamo kakšno  drugo  čistilno napravo. Nekateri želijo tudi rastlinske čistilne naprave. Rastlinske čistilne naprave morajo biti projektirane vsaka posamezno, za prostor kjer se bo nahajala. Zaradi tega je posebej treba preveriti in poiskati; čistilna naprava cena, da se ne prenaglimo. Potrebujejo veliko prostora, približno 3 kvadratne metre na osebo. Za eno hišo približno 15 kvadratnih metrov. Ko se polni, je potrebno odstraniti vso zemljo s prve gredice in jo odpeljati na deponijo. To je kar drago. Pozimi ni učinkovita in skoraj ne deluje. Rastline in zemlja na njej so patogene, za to  moramo preprečiti da bi se kdo ne igral na njej.

Marsikoga tudi zanima, kako čistilna naprava za hišo deluje v tujini. V Nemčiji so morali nove čistilne naprave na trgu najprej v testiranje za devet mesecev, da so dobili ustrezen certifikat. To pa še ni bilo zagotovilo, da bodo čistilne naprave dobro delovale tudi pri lastnikih hiš. Vsak mora imeti sklenjeno pogodbo s serviserjem. Ta preverja delovanje čistilne naprave dvakrat letno in rezultate pošlje odgovorni inštituciji. Na vse to pride še inšpektor za okolje, ki preveri delovanje naprav po naključnem vzorcu. Če iztok ni pravi, mora lastnik zamenjati napravo z drugo. S tem so preprečili uporabo slabih naprav in so iz prodaje izločili vse slabe naprave. Tudi tam potrošniki največ preko spleta preverijo pred nakupom; čistilna naprava cena. Tudi pri nas si ljudje želijo nadzor in kvalitetne čistilne naprave. Veliko ljudi  zelo zanima ali njihova čistilna naprava deluje pravilno. Enim pa  je popolnoma vseeno, kupijo, kar zahteva zakon. Ni prijetno, ker v Sloveniji nimamo strategije in merljivih ciljev. Mnogi rečejo, da ni treba zaostrovati sistema, saj imamo dobro vodo. Vendar veliko vodnih virov že obvladuje tuja družba, zato bodo veliko bolj pomembni tudi vaški vodovodi. Ponekod pa že poglabljajo vodnjake, kar ni dobro, ker voda zaradi tega dobi čuden okus.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve