Zaščitni trak

DomovROROZaščitni trak

Zaščitni trak

RORO d.o.o.

zascitni trak

Zaščitni trak je lahko širok pojem. Lahko opravlja funkcijo in ščiti pred prehodom ljudi čez neko območje. Lahko nam nudi zaščito določenih stvari pred nezaželenimi pogledi. Ali pa je preprosta zaščita na paketu, ki ga bomo poslali na drug konec sveta. Je pa tudi najbolj uporaben pri pleskanju. Lepilni zaščitni trak je najbolj poznan pod imenom »trak za pleskarje«.

Uporablja se ga za kratkotrajno zaščito površin med barvanjem, pleskanjem in barvanju avtomobilov. Če prenavljamo dom, bomo morali za potrebe beljenja ali barvanja, zaščiti določene predmete. Okvirje vrat in oken, vtičnice in doze, posamezni deli pohištva. Vse to moramo zaščiti z zaščitnimi trakovi. Ko bomo končali z delom, bomo vse zaščitne trakove enostavno odstranili. Ker ne bodo puščali sledov lepila, nam ne bo potrebno dodatno očistiti površin, ki so bile zaščitene. Lepilni trakovi z logotipom nam tukaj ne bodo koristili, ker niso predvideni za tako uporabo. Pri samem nakupu zaščitnih trakov, moramo biti pozorni na kvaliteto. Najcenejše še ne pomeni, da so zaščitni trakovi dobri. Lahko imajo premalo lepila in se nam odlepijo sredi beljenja. Lahko se trgajo pri postavitvi in zaščiti predmetov. Ali pa imajo enostavno slabo lepilo, ki nam bi vseeno pustil ostanke na predmetih, ki smo jih zaščitili. V kolikor bi kje naleteli na PVC zaščitne trakove, jih pri beljenju in barvanju ne uporabljajmo. PVC trakovi, bi barvo po površini enostavno prenesli na zaščitene predmete ali opremo. Kar pa si ne želimo.

Zaščitni trak je posebno dobrodošel in uporaben pri vseh avtoličarjih. Tam imajo veliko neravnin, kotov, stikov in spojev, odprtin, ki jih je potrebno zaščititi. Tam si enostavno ne morejo privoščiti slabih zaščitnih trakov. Ker bi jim vsaka zgrešena kapljica barve ali zaščitnega laka, lahko povzročila veliko dodatnih stroškov. Dodatno morajo pri njih imeti zaščitni trakovi še nekaj dodatnih lastnosti. Morajo biti vodo nepropustni, odporni na UV žarke in obstojni na temperature do 100°Celzija. Zato so na voljo prav posebni zaščitni trakovi za avtoličarje. Imeti pa morajo še eno lastnost. Da lahko na zaščitni trak nalepimo dodatni zaščitni trak. Gre za robove in vogale, kjer jih je potrebno včasih večkrat zaščititi. Predvsem pa je pomembno, da ti trakovi potem v postopku sušenja ne odpadejo ali se odlepijo. Še posebno zaradi sušilnih naprav ali fenov, ki se uporabljajo v postopku sušenja.

Protizdrsni trakovi ne pridejo v poštev pri zaščiti predmetov. Njihova namen je popolnoma drugačen. Sicer je namenjen splošni uporabi. Povsod, kjer lahko pride iz varnostnih razlogov potreba, da moramo zagotoviti protizdrsne površine. Nameščajo se na stopnice, na tla v trgovinah, najdemo jih na lestvah, zdraviliščih, kopališčih, bazenih, na zunanjih delih ustanov. Skratka povsod tam, kjer lahko pride do zdrsa zaradi določenih vplivov. Najbolj pogosto je to zaradi dežja ali snega. Površina po kateri stopamo in je mokra, lahko privede, da nam zdrsne. V tem primeru bi protizdrsni trak deloval tako, da ne bomo zdrsnili in se poškodovali. To je včasih v fazi izgradnje težko predvideti, kako bo kakšen vgrajeni material odreagiral, ko bo gradnja končana. Recimo marmor, je lahko zelo drseč kadar je moker in imamo gladke ali pa usnjene podplate na obuvalih.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve