Lepilni trak s potiskom

DomovROROLepilni trak s potiskom

Lepilni trak s potiskom

RORO d.o.o.

lepilni trak s potiskom

Če v podjetju veliko skladiščite, pakirate ali odpremljate pošiljke blaga. Potem je skoraj nujno, da imate lepilni trak s potiskom. V vseh fazah, ki so naštete, potrebujemo selotejp. Seveda ne potrebujemo standardni selotejp trak, ampak potrebujemo močnejše lepilne trakove. Trak za lepljenje mora biti kakovosten. Potem mora biti zanesljiv. Zanesljivost se mora pokazati predvsem pri lepljenju. Trak se ne sme odlepiti in mora ostati na mestu, dokler se pošiljka ne odpre. Na koncu pa je tudi cenovni vidik, ker lepilni trak s potiskom, ne sme biti cenovno neugoden. Ne glede na vse faktorje, moramo vedno izbrati pravega, za naše potrebe. Najbolj pomembna je podlaga, kamor bomo trak aplicirali. Potem je potrebno dodatno upoštevati še temperaturo prostora. Dodatno vpliva še teža paketov, ki jih bomo lepili. Je še nekaj drugih elementov, ki vplivajo na izbiro. Ampak najbolj pomembne smo omenili.

Lepilne trakove v osnovi ločimo glede na podlago nosilnega materiala. To je lahko folija ali papir. Na podlago pa se nanese lepilo. Podlaga je lahko iz PVC ali PP folije ali papirja. Sam nosilni material je narejen iz različnih debelin. Končna izbira je odvisna od aplikacije, kjer bomo uporabljali lepilne trakove. Samo tako, bo služil svojemu namenu. Najbolj pogoste širine pakirnega traka sta 48 in 75 mm. Tri glavne barve se nekako uporabljajo kot standard: prozorna, bela in rjava. Samo jedro koluta  je nevtralno. Se pravi brez potiska.

Pojavljajo se tudi novi trendi pri zapiranju pošiljk. Govorimo o lepilnem traku, ki se aktivira šele ob stiku z vodo. Postaja vse bolj priljubljen. Iz ekološkega vidika, je to sigurno najbolj ekološka rešitev. Poleg ekologije, pa ima tak trak še nekaj drugih prednosti. Sestavljen je iz papirja. Na papir je nanešeno rastlinsko lepilo na eni strani. In kot lahko sklepamo, se drži le, ko je aktiviran z vodo. Ko je pritrjen in se poveže s kartonom, ga brez poškodbe ne moremo odstraniti ali odpreti kartona. Odporen na svetlobo, glede na starost ne spremeni lastnosti. Temperaturna nihanja pa ne vplivajo na njegovo delovanje. Za vse nepopolne kartone je primeren. Ob pritisku na karton, se ne loči več od kartona. Tudi če je površina prašna se lepo lepi. Recikliramo ga lahko skupaj s kartonom. Že veliko trgovskih verig uporablja vodni lepilni trak s potiskom.

Lepilni trak z logotipom, se uporablja tudi zaradi varnosti. Ko pošiljko zalepimo, bo končni prejemnik pošiljke takoj opazil morebitno odprtje pošiljke. Trak je tako zasnovan, da ko ga želimo odlepiti, se odlepi tako, da ga ne moremo več enako prilepiti.

Lepilni trak s potiskom je postal učinkovit način tudi za promocijo podjetja. Kamor koli gre pošiljka ali škatla, vedno je viden logotip podjetja na lepilnem traku. To je brez plačno oglaševanje podjetja ali določene blagovne znamke. Dvostranski lepilni trak tukaj ni kaj preveč koristen, ker se potem potiska sploh ne bi videlo. Ne glede na vse, morajo lepilni trakovi biti močni in vzdržljivi. Velikokrat se tega v podjetju tudi ne zavedajo, ker jim je cilj čim cenejši nakup, oziroma čim manjši strošek za lepilne trakove. Zato pozor pri izbiri lepilnih trakov.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve