Krep trak

DomovROROKrep trak

Krep trak

RORO d.o.o.

krep trak

Kadar imamo namen prenoviti dom z beljenjem ali barvanjem, bomo sigurno potrebovali krep trak. Ne glede na zaščitno folijo, ki jo bomo raztegnili po tleh, pohištvu in ostali opremi doma, bomo krep lepilni trak nujno potrebovali. Okvirji vrat, oken, okenske police, zaključne letve podov, vsa stikala in električne vtičnice, radiatorji, cevi; vse to bo potrebovalo zaščito. Krep trak bo tukaj odigral glavno vlogo. Z njim bomo zaščitili vse našteto. Ko bomo končali z beljenjem ali barvanjem, nam ne bo potrebno porabiti veliko časa z čiščenjem ostankov barve. Boljše malo več truda, da vse zaščitimo, kot kasneje veliko več truda, da barvo odstranimo z vseh površin. Seveda je tudi pri krep trakovih pomembna kvaliteta in kakovost. Na trgu najdemo veliko trakov, ki so cenejši. Ampak nižja cena lahko pomeni, da imajo manj lepila in se hitreje odlepijo. Ali pa so tanki in barva enostavno preide skozi trak na površino, ki jih je potrebno po zaključku temeljito očistiti.

Lepilni trakovi ali selotejp ne zagotavljajo enakega učinka kot krep trakovi. Lepilni trakovi so bolj namenjeni za lepljenje transportnih ali kartonastih škatel. Selotejpe pa bolj uporabljamo v pisarnah in doma za lepljenje kosov papirja med seboj. Ne glede na namen uporabe, tako selotejpi kot lepilni trakovi niso enaki krep trakovom. Glede na namen uporabe poznamo več vrst krep trakov.

Fasadni krep trakovi, ki se uporabljajo pri izvedbi fasade. Karakteristike fasadnega krep traku morajo zagotavljati daljšo zdržljivost pod vplivom vremenskih pogojev. Ker bo trak lahko izpostavljen tako vplivom sonca, kot dežja, spremembi temperatur in vlažnosti zraka, mora ohranjati svoje lastnosti. Dodatno mora fasadni krep trak zagotavljati, da pri odstranjevanju ostanki lepila ne ostanejo na površini. Njihova priporočljiva doba je 2 do 3 dni na prostem. Po tem obdobju bi morali trak zamenjati z novim, v kolikor dela niso končana.

Posebni krep trakovi za avtoličarje. V tej skupini morajo biti krep trakovi obstojni na visoke temperature (100°Celzija). Hkrati morajo biti še vodo nepropustne, odporne na UV žarke. Dodatno pa morajo imeti lastnost »tape on tape«. To pomeni, da lahko na trak nalepimo nov trak. Ta sistem je bil razvit za potrebe gradnje ladij in avtomobilske industrije. Pri obeh industrijah in njihovih produktih je prisotnih veliko število robov in vogalov. Ker jih je potrebno večkrat zaščiti, morajo trakovi imeti kvaliteto, da se med vsemi temi postopki ne odlepijo. Sploh zaradi možnosti in uporabe fenov in sušilnih naprav.

Krep trak za vrata in okna smo že omenili. Tukaj ni neke posebne znanosti. Važno je, da ne pušča sledov lepila, ko ga odstranimo. Obstaja tudi skupina krep trakov, ki se uporabljajo za perfektne linije. Trak je namenjen profesionalnim uporabnikom in vsem tistim, ki pazijo na vsak detajl pri svojem delu. S takim trakom za perfektne linije, se na enostaven način barva z različnimi barvami na zelo majhni površini. Prehod med barvami se ne pozna. Hkrati pa tak trak lahko uporabimo na zaobljenih površinah. Še zlasti pri dekorativnih delih na delovnih površinah. Opozorilni trak tukaj ni potreben, ker bomo uporabili zaščitni trak. Ne glede na vse, nam krep trakovi olajšajo veliko dela, ki bi ga drugače namenili čiščenju.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve