Protizdrsni trakovi

DomovROROProtizdrsni trakovi

Protizdrsni trakovi

RORO d.o.o.

protizdrsni trakovi

Na površinah, kjer obstaja možnost ali velika nevarnost zdrsa, je priporočljivo namestiti protizdrsni trak. Tako bomo zaščitili in preprečili morebitne poškodbe, ki bi nastale zaradi zdrsa. Seveda je pomembo, da namestimo pravilne protizdrsne trakove.

Gumirani protizdrsni trakovi imajo neabrazivno površino. Ta površina ne drsi. Tako so primerni tudi za boso nogo in lahko obuvala. V kolikor bi namestili trakove z abrazivno površino, moramo vedeti, da to ni idealna opcija. Protizdrsni trakovi, ki imajo neabrazivno površino se lahko uporabijo: čiščenje mora biti enostavno, zrna se ne smejo luščiti ali odpadati, ne smejo poškodovati tkanin oblačil, gole kože in podobno ter povsod tam, kjer se uporabljajo čistilni stroji, ki niso primerni za grobe površine.

Enostavno se čistijo in nimajo skritih mest, kjer bi se lahko nabirale bakterije. To jim omogoča proizvodni proces s pomočjo reliefnega valja. Ta preprečuje ustvarjanje skritih predelov, kamor bi se lahko namnožile bakterije ali pa zadrževala umazanija. Trakovi se lahko enostavno obrišejo z mokro krpo. Najbolj primerni so za kuhinje, proizvodne obrate sterilnih izdelkov, domača notranja stopnišča in območja, kjer se pripravlja hrana.

Najbolj idealna uporaba je v čolnih, jadrnicah, kopalnih banjah in povsod tam, kjer lahko hodimo bosi. Tako nam zagotavljajo popolno kombinacijo oprijema in popolno udobje za boso nogo. Poleg tega se v tuš kabinah ali kopalnih kadeh priporoča uporaba protizdrsnih krogcev za banje. Protizdrsni trakovi morajo biti nameščeni pravilo, da se prepreči nastajanje poškodb. Tako lahko recimo napačna izbira pohodne keramike pred objektom, šele ob prvih padavinah pokaže kot problematična. Čim opazimo to, moramo takoj namestiti protizdrsne trakove. Drugače lahko lastnik objekta ali podjetje utrpi dodatne stroške. Ti lahko nastanejo zaradi morebitnih izplačil odškodnin osebam, ki bi se poškodovale.

Zaščitni trak sam po sebi nima enakih lastnosti kot protizdrsni trak. Zaščitni trak samo vizualno zaščiti neko področje. Protizdrsni trakovi, pa morajo preprečevati zdrse. Gumirani protizdrsni trak mora biti UV obstojen in odporen na slano vodo. Mora biti samolepilni in enostaven za čiščenje. Površine, kjer se lahko uporabljajo protizdrsni trakovi so: les, keramika, kamen, marmor, granit klinker, PVC in tako naprej. Protizdrsni trak mora biti temperaturno odporen v območju -40°Celzija do +93°Celzija.

Za talne označbe ni priporočljivo uporabljati protizdrsne trakove. Talne označbe morajo biti nedvoumno vidne, da služijo svojemu namenu.

Tudi na čolnih, barkah ali jahtah, so protizdrsni trakovi zelo pomembni. Ker je tam stalen vpliv vode, soli, vetra, sonca in drugih vplivov, mora protizdrsni trak biti vedno brezhiben. V kolikor opazimo poškodbe, ga je potrebno nemudoma zamenjati. V kolikor ga ne zamenjamo, lahko nekomu spodrsne na mokri površini plovila. Lahko nastane kar resna poškodba ali pa lahko oseba med jadranjem pade v morje, ker mu je na poškodovanem protizdrsnem traku spodrsnilo.

Pred samo izbiro, je potrebno preveriti kvaliteto in lastnosti protizdrsnega traku. Enako pozornost moramo posvetiti tudi širini traku, da se bo pravilno prilegal področju, kamor ga bomo namestili. Nikakor pri nakupu ne smemo upoštevati najcenejšo izbiro protizdrsnega traku. Vedno mora biti na prvem mestu stopnja varnosti, ki nam jo protizdrsni trak zagotavlja. Samo tako bomo lahko popolnoma brez skrbi, ker bomo vedeli, da smo namestili pravilni protizdrsni trak.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve