Dvostranski lepilni trak

DomovRORODvostranski lepilni trak

Dvostranski lepilni trak

RORO d.o.o.

dvostranski lepilni trak

Kadar želimo dva dela medsebojno lepiti s trakom, uporabimo dvostranski lepilni trak. Ta ima na obeh straneh izpostavljeno lepilo. To nam omogoča lepljenje različnih stvari. Nosilec, ki drži lepilo je lahko iz tanke folije pa do debele pene. Pene dodatno pomagajo pri vibracijah in njihovi blažitvi. Lepilo je lahko prilagojeno potrebam. Tako lepilni trakovi lahko dosegajo različne oprijemljivosti, ponovnega lepljenja ali pa zagotavljajo trajno lepljenje. Dvostranski trak se z nosilcem lahko pripravi, da je lepilo enako na obeh straneh. Ali pa se na vsako stran nanese različna lepila, odvisno od podlage kamor lepimo.

Dvostranski lepilni trak se uporablja v različnih primerih. Če naštejemo samo nekaj primerov uporabe:

 • Za pritrditev gumijastih ali EPDM profilov
 • Dekorativno oblikovanje in montaža profilov v pohištveni industriji
 • Namestitev leč, baterij in zaslonov na dotik za elektronske naprave
 • Lepljenje lesa, stekla,  papirja, plastike, tkanin, prevlečenih papirjev, lakastih in barvnih površin
 • Kot lepilo za kovčke, plošče, LCD in LED zaslonov in panojev
 • Kot toplotna in akustična izolacija
 • Kot tesnilo
 • Za preprečevanje prenosa hrupa in vibracij na kovinskih profilih za pregrade
 • Toplotna izolacija pip, zunanjih cevovodov in kotlov
 • Uporaba in montaža komponent na napravah (na primer na telefonih, tablicah in nosljivih napravah)
 • Splošna industrijska uporaba (na primer pritrditev oblog, vezanje plastičnih mas)
 • Zamenjava pri mehanskih pritrdilnih elementih (zakovice, varjenje, vijake) ali tekoča lepila

Ne glede na vse je izbira lepilnega traku odvisna od uporabe in zunanjim vplivom, katerim je lepilni trak izpostavljen. Različne tehnologije razreza, laminiranja in formatiranja, ter sam izsek, dvostranski lepilni trak lahko izdelajo točno na dimenzije, ki so potrebne. Glede uporabe lepilnega traku je potrebno upoštevati navodila za lepljenje in skladiščenje. Pri skladiščenju lepilnih trakov je potrebno upoštevati nekaj pravil. Zunanja in fizična lastnost lepilnega traku se spreminja s časom. Spremembe lastnosti se lahko pospešijo, če trakove neprimerno shranjujemo ali jih izpostavljamo določenim zunanjim vplivom.

Pravilno skladiščenje za dvostranski lepilni trak je temperatura v območju med 15 in 25°Celzija. Relativna vlažnost naj v prostoru, kjer skladiščimo obojestranski lepilni trak, ne preseže vrednosti 65%. Svetloba na lepilne trakove ne sme biti neposredna ali da bi lepilni trakovi bili izpostavljeni sevanju sonca. Samo lepilo ne sme imeti neposrednega stika s tlemi. Zato jih skladiščimo na paletah ali policah. V kolikor bomo zagotovili optimalne skladiščne pogoje, bodo lepilni trakovi ostali nespremenjeni najmanj 12 mesecev.

Glede uporabe pa velja pravilo, da ga izberemo glede podlage na površini in pogojev uporabe lepilnega traka. Če je bilo skladiščenje na pravilni temperaturi in ostalih pogojih, bo lepilni trak z logotipom deloval odlično. Površina kjer se bo lepilo, mora biti čista, brez prahu ali ostankov masti in seveda drugih lepil. Sam zaščitni trak lepila, se odstrani tik pred uporabo. Tako bomo preprečili morebitni nanos prahu na lepilo. Izogibamo se tudi stiku lepilne površine s kožo. Za lepljenje se lahko poslužimo različnih pripomočkov. Lepilne trakove nalepimo dovolj močno in z enakomernim pritiskom po celotni površini. Končno vezivnost pa lepilo doseže v roku 48 ur. Ne glede na vrsto lepilnega traku, je vedno cilj, da zalepi tiste površine, ki jih želimo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve