Protizdrsni trak

DomovROROProtizdrsni trak

Protizdrsni trak

RORO d.o.o.

protizdrsni trak

Padci, telesne okvare in zdrsi, vse to so vzroki za poškodbe, ki nas lahko stanejo precej denarja. Varnostni protizdrsni trak, je visoko kvalitetni samolepilni trak. Ima nizek profil, ki ponuja največjo možno odpornost proti drsenju in padcem. Protizdrsni trakovi so najbolj primerni za najbolj zahtevne površine. Na voljo so v različnih barvah, dimenzijah, listih, oblikah in tako naprej.

Protizdrsni trak je namenjen splošni uporabi. Povsod tam, kjer se pojavi iz varnostnih razlogov potreba po zagotavljanju protizdrsnih površin. Najdemo jih na stopnicah, tla v trgovinah, lestve, nakladalne rampe, bolnišnice, vrtci, šole, druge javne ustanove, zdravilišča, kopališča, v navtiki, zunanje površine pred ustanovami in še bi lahko naštevali.

Uporaba protizdrsnih trakov je zakonsko opredeljena v Evropski direktivi. Najdemo jo pod številko: DIREKTIVA EU številka 89/654 (varnost na delovnem mestu). V aneksu I je zapisano:

  • 9.01. Tla na delovnem mestu ne smejo imeti nevarnih izboklin, lukenj ali nagibov, biti morajo fiksirana, stabilna in ne smejo drseti.
  • 21.03. V primeru, da delavci svoje delo opravljajo na prostem, morajo biti delovne razmere urejene tako, da delavci ne morejo zdrsniti ali pasti.

V primeru avtobusov in vlakov bosta evropski parlament in evropski svet sprejela novo direktivo (1) o varnosti, ki bo še posebej zadevala potnike, ki so omejeni pri svojem gibanju. Posebne zahteve:

  • protizdrsna površina na prehodih in dostopih (Aneks I, 7.7.5.9.)
  • protizdrsne stopnice (Aneks I, 7.7.7.6.)
  • protizdrsne talne površine na področjih, ki so namenjeni invalidskim vozičkom (Aneks VII, 3.6.1. in 3.8.3.g)
  • nedrseče mokre površine (aneks VII, 3.5.)

Kolikor je razvidno tudi iz veljavnih predpisov, ne more protizdrsni trak zamenjati obojestranski lepilni trak. Potrebno je upoštevati vse predpise in ne iskati najcenejšo rešitev za odpravo težav. Tudi maskirni trak ne pride v poštev, ker nima primernih lastnosti.

Protizdrsni trakovi se najdejo v različnih širinah. Standardna širina protizdrsnega traka je 25, 50, 100 in 150 mm. Standardne dolžina protizdrsnega traku je 18 metrov. Seveda je možno pri proizvajalcih protizdrsnih trakov naročiti tudi druge, nestandardne dimenzije. Barve, ki so nekako najbolj pogoste so: bela, črna, transparentna, črno / rumena kombinacija in rdeča. Ostale barve se lahko glede na povpraševanje tudi izdelajo.

Protizdrsni trak je primeren za lepljenje na relativno gladke, ravne in neporozne površine. Če je podlaga neravna, recimo pohodni rebrasti aluminij, je primeren prilagodljiv trak proti drsenju za neravne površine. Nosilec traku je narejen iz mehke aluminijaste folije. Ta se prilagodi podlagi. Sama podlaga mora biti suha, brez prahu in popolnoma razmaščena. Če je podlaga mastna, se jo očisti s čistilom izdelano na bazi alkohola. Spodnja temperatura pri lepljenju, je lahko 5°Celzija. Kadar se trak lepi na porozno površino, je potrebno podlago premazati s pred premazom. Pred premaz, izboljša oprijem traku na površino. Seveda se  je potrebno pred končno izbiro premaza,  posvetovati z prodajalcem. Samo tako bomo imeli pravi pred premaz. Samo tako bomo imeli zagotovilo, da bodo protizdrsni trakovi pravilno nameščeni.

Nikakor ne smemo odlašati z nameščanjem trakov, ki preprečujejo zdrse. Edino tako bomo lahko brez skrbi dali v uporabo objekt ali javno površino. Ne bo nam potrebno skrbeti in čakati neprijeten klic, da je nekomu spodrsnilo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve