Obojestranski lepilni trak

DomovROROObojestranski lepilni trak

Obojestranski lepilni trak

RORO d.o.o.

obojestranski lepilni trak

Za obojestranski lepilni trak je osnovna značilnost, da ima lepilno površino na obeh straneh. Selotejp ima samo eno površino lepljivo, zato ga v določenih primerih ne moremo uporabiti. Ne glede na vrsto lepilnega traku, je njegov osnovni namen lepljenje dveh površin. Poznamo več različnih vrst lepilnih trakov.

Krep lepilni trak, je namenjen za zaščito robov. Uporablja se pri beljenju, barvanju ali podobnih opravilih. Uporaben je tudi za lepljenje na stenah ali pohištvu, ker ne pušča sledi. Na voljo so različne dimenzije. Standardna širina krep trakov je 19, 25, 38 in 50 mm. Najbolj pogosta dolžina role je 50 metrov. Barva, ki se uporablja za krep trak je bela ali rumena.

Lepilni PVC trak, je lahko tudi potiskan. Tako se veliko podjetij odloča za lepilni PVC trak z logotipom podjetja ali samo z napisom podjetja. Na tak način svojim strankam sporočajo, da je pošiljka prelepljena z njihovim trakov, ki ni poškodovan, tako kot jo pričakujejo. Širine, ki so običajne za trakove potiskane z logotipi so 25, 50 in 75 mm. Dolžina role je 66 metrov. Barvni spekter pa tukaj ni omejen in lahko izberemo katerokoli barvo želimo. Ker gre za bolj vzdržljive embalažne lepilne trakove, se le te uporablja za lepljenje kartonov in pakiranje škatel. Nanešeno lepilo je zelo močno. To omogoča kakovostno in učinkovito lepljenje vseh vrst materialov. Širina trakov v tem primeru je več. Lahko izbiramo med 12, 15, 19, 25, 50 in 75 mm. Dolžina je 66 metrov. Najbolj pogoste barve pa so bela, rjava in prozorna. Obojestranski lepilni trak v takih primerih ni primeren za uporabo, ker se površine zapirajo in jih potrebujemo samo zalepiti, da se ne odprejo ali da nam drži skupaj neko določeno obliko.

Samolepilni trak se pogosto uporablja za zapiranje kartonov ali kuvert ozirom pri zapiranju embalaže. Uporablja se lepila z zelo obstojnim solvent lepilom. Pogosto je v prozorni, beli ali rjavi barvi. Oprijem ima zelo dober in je odličen za pakiranje. Tukaj je obojestranski lepilni trak pomemben. Že v sami proizvodnji kartona se ena stran nalepi na karton. Druga stran ostane zaščitena s papirjem. Ko bomo v karton ali recimo kuverto namestili stvari, zaščito enostavno potegnemo stran. Del, kjer je nameščen premaz z lepilnim trakom, potisnemo skupaj in že imamo kuverto zalepljeno oziroma zaprto škatlo.

Poznamo tudi samolepilne ali omočljive lepilne trakove. Trak se enostavno navlaži z vodo. Voda aktivira lepilo in enostavno zalepimo skupaj. Ta način se uporablja predvsem pri vseh vrst embalaže in kuvertah. Pri pakiranju so nam v veliko pomoč za lepilne trakove ročni odvijalniki. Na njih enostavno namestimo trak za lepljenje in lažje zapiramo in lepimo kartone. Tako se skrajša delovni proces pakiranja. Porabimo tudi manj truda in pošiljke so bolje pripravljene za transport.

Z vidika ekologije, je dobro da izberemo lepilne trakove, ki jih lahko skupaj z embalažo enostavno recikliramo. To pomeni, da trakov ni potrebno odstranjevati z embalaže pred recikliranjem. Ne glede ali bomo uporabili obojestranski lepilni trak ali kakšno drugo obliko lepilnih trakov, je vedno pravilna izbira glede na namen uporabe. Samo pravilna izbira, nam bo zagotovila najboljši rezultat.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve