PVC trakovi

DomovROROPVC trakovi

PVC trakovi

RORO d.o.o.

pvc trakovi

Velikokrat se pojavi problem glede zaščite prostorov pred vdorom umazanije in pršenja. Še zlasti se to pojavlja v skladiščnih prostorih, restavracijah ali hišah in stanovanjih. Seveda se vedno skušamo znajti in uporabiti  kakšno pametno rešitev. Jasno krep trak ni ena izmed rešitev. Krep trakovi nam pomagajo narediti zaščito pri beljenju ali barvanju. Tam jih potrebujemo, ker moramo prostor prepleskati. Določenih stvari ne moremo umakniti ali jih odstraniti. Seveda pa krep trakovi niso primerni za zaščito pred umazanijo. Tukaj so lahko edino pravo orožje PVC trakovi.

PVC trakove lahko namestimo v različnih prostorih. V skladiščih se lahko namestijo pod vrata, kjer neprestano piha. S tem bomo ne samo zaustavili pretok zraka in prehod prahu. Dodatno bomo še naredili toplotno izolacijo prostora, ker hladen zrak ne bo več prehajal v prostor od zunaj. V restavracijah  se lahko PVC trakove namesti na vrata kuhinje, da preprečimo uhajanje vseh vonjav iz kuhinje v restavracijo. V hišah pa se z namestitvijo PVC trakov rešimo lahko prehodu in izgubi toplote iz prostora. Hkrati lahko zaščitimo vdor žužkov od zunaj v hišo. Kakor koli obrnemo PVC trakovi imajo neko uporabno vrednost.

Maskirni trak nam ne more kaj dosti koristiti, ker ima popolnoma drugo funkcijo. Maskirne trakove uporabljamo za pleskanje, barvanje in še zlasti v avtomobilski industriji. Robovi se zaščitijo s trakom. Lahko ga uporabimo tudi za več barvne linije, kjer maskirni trakovi pridejo do izraza. V avtomobilski industriji  pa jih uporabljajo za zaščito pred pršenjem barve po ostalih delih avtomobila, kjer to ni potrebno.

PVC trakovi odlično prepuščajo svetlobo. Hkrati pa je izredno odporen na obrabo. Mehko zaobljeni robovi PVC traka, zmanjšujejo nevarnost pri nastanku poškodb. Istočasno pa izboljšujejo prehodnost. Standardni zvitek PVC trakov je širine 30 cm. Debelina je 3 mm. Seveda se lahko dolžina določi po želji. Ker je material mehek, nam to omogoča preprosto in nezahtevno rezanje traku. V osnovi za njegovo pritrditev lahko uporabimo lepilne trakove. Dvostranski lepilni trak tukaj ne bo prav v pomoč, ker ga je potrebno pritrditi samo na eno stran.

V kolikor bomo imeli opravka s PVC trakovi, ki so namenjeni izolacijskim delom, je nekaj posebnosti. Značilnost PVC trakov  z izolacijsko funkcijo je, da so težko vnetljivi. To pomeni, da jih lahko namestimo tudi v prostore, kjer so višje temperature. Dodatno so odporni proti staranju in imajo daljšo življenjsko dobo. Tako se bomo izognili pogostemu menjavanju. Zelo so odporni na kemične snovi. Njihova uporaba v skladiščih, kjer so hranjenje kemikalije, pride v poštev. To je dobro vedeti, ker imamo včasih tam dodatne zahteve za pretok zraka. Robusten material iz katerega je izdelan PVC trak, je še ne pokazatelj njegove obstojnosti.

Ker jih je enostavno rezati in nameščati, je njegova zamenjava zelo preprosta. Poleg tega PVC trak ne zahteva posebne nege in vzdrževanja. S tega vidika je strošek glede nege ničen, kar pa v podjetjih pride še kako prav. Iz tega vidika bodo vodilni v podjetju prej odobrili ta strošek, kot kakšno dražjo verzijo zaščite za prah in umazanijo. Skladiščenje ne zahteve nekih posebnih pogojev, če nam bo kaj PVC trakov ostalo neuporabljenih.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve