Etikete

DomovROROEtikete

Etikete

RORO d.o.o.

etikete

Etiketa je lahko kos polimera, blaga, kovine, papirja ali drugih materialov. Etikete so pritrjene na samo embalažo izdelka ali pa so pritrjene direktno na izdelek. Včasih je etiketa vtisnjena neposredno na proizvod. Na etiketi najdemo informacije o izdelku. Na etiketi je lahko navedena cena, črtna koda in druge informacije, ki so pomembne za potrošnika. Lahko imajo tudi informacije, ki so povezane z izdelkom, njegovo uporabo ali načinov vzdrževanja določenega izdelka. Samo označevanje izdelka s pomočjo etikete, imenujemo deklariranje. Glede na vrsto etiket in aplikacijo na sam artikel ali embalažo, so lahko izdelane na različne načine.

Najbolj razširjena vrsta etiket, je iz papirja, ki je natisnjena. Te etikete lahko najdemo na skoraj vseh izdelkih, od zdravil do živil, na knjigah, pisarniški opremi in tako naprej. Ker je cenovno najbolj ugodna za izdelavo, lahko je različnih velikosti in nanjo lahko spravimo kar veliko informacij. Papirnato etiketo oblikuje oblikovalec po želji naročnika. Ko je oblikovalec zaključil s svojim delom, gre etiketa v tiskarno, kjer jo natisnejo. Papirnata etiketa je lahko tudi prazna in se na njih ročno zapišejo razne informacije, s pomočjo pisala. Prazno etiketo lahko tudi z uporabo manjših tiskalnikov natisnemo sami v trgovinah ali kje drugje. Seveda nam pri skladiščenju papirnatih etiket lahko koristi uporaba silica gel kroglic. Te bodo vezale vlago namesto papirja in tako bodo papirnate etikete dalj časa uporabne. Etikete lahko seveda nalepimo na različne površine, med njimi so seveda tudi papirnate vrečke.

Ker je trg oblačil velik, je priljubljena tudi etiketa iz blaga. Te izdelajo v tekstilnih obratih, kjer izdelujejo oblačila. Enostavno se tekstilno etiketo našije na izdelek. Največkrat je na teh etiketah samo ime blagovne znamke in ima hkrati funkcijo traku za obešanje oblačil. Kako etiketo apliciramo na izdelek ali površino? Glede na njihovo vrsto, etiketo pritrjujemo na različne načine. Lahko jih lepimo na izdelek ali embalažo izdelka, s pomočjo toplotnih lepil. Lahko je etiketa samolepilna, ki jo s pomočjo šibke sile pritrdimo. Na industrijske stroje in naprave, se etiketo pritrdi s pomočjo zakovic. Lahko etiketo pritrdimo na izdelek s plastičnim omotom. Lahko jih všijemo na izdelke iz blaga, kot so recimo blazine, zavese, oblačila in tako dalje. Etiketo lahko namestimo s pomočjo lepila, vrvice, sukanca. Etiketa je lahko izdelana posamezno, v zavoju ali pa so natisnjene.

Pametna etiketa je lahko kot magnetni trakovi, ki ima zapisane določene informacije. Lahko je pametna etiketa kot RFID ali digitalna etiketa, ki s pomočjo radijskih valov sporoča informacije. Recimo lahko jih koristimo za plačevanje cestnin na avtocestah. Pametna etiketa nam koristi tudi v proizvodnji ali transportu. Lahko se uporabijo pri označevanju večjih zabojnikov ali artiklov. Tako lahko recimo trgovina, naredi inventuro bistveno hitreje, ker se preko radijskih valov v enem poskusu zapišejo vsi artikli, ki so na polici v trgovini. Tako lahko trgovina večkrat opravi inventurno štetje in prihrani veliko časa, kot, če bi morali recimo par tisoč artiklov šteti ročno.

Etiketo lahko uporabimo tudi doma, kjer na domače marmelade, vložene zadeve, zapišemo datum in vsebino ali iz katerega sadja smo naredili marmelado. Seveda etiketo lahko naredimo sami, s pomočjo računalnika in domačega tiskalnika.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve