WPC terasne deske

DomovJAFWPC terasne deske

WPC terasne deske

J.u.A. Frischeis d.o.o.

WPC terasne deske

WPC terasne deske je potrebno pred vgradnjo hraniti na suhem in dobro prezračevanem mestu. Na mestu vgradnje preverimo, če veljajo kakšne gradbene omejitve. WPC zunanje talne obloge polagamo na čisto, ravno in suho površino. Ne smemo je položiti kot sestavni del podloge, vgradimo jo le na utrjeno betonsko ploščo. Dodatno konstrukcijo vgradimo, če jo želimo vgraditi na drenažo. Konstrukcija je lahko lesena ali iz aluminija in lahko prenaša obremenitve. Pritrjujemo z vijaki. V primeru uporabe žebljev in kladiv, moramo paziti, da ne poškodujemo plošč.

WPC terasne deske imajo naraven videz, hkrati pa so za vzdrževanje zelo preproste, saj jih ni potrebno oljiti, barvati ali lakirati. Deske so zelo prijetne do bosih nog, ob mokroti ne drsijo, prav tako se ne lomijo ali cepijo. Največ jih uporabljamo na terasah ali kot talne obloge za zimski vrt. Barva, v kateri pridejo, je dokaj obstojna, sčasoma se lahko posvetli.

Ker WPC terasne deske izgledajo zelo naravno, se zelo lepo ujemajo z vrtom, terasami, ograjami itd. V primerjavi z lesom, so WPC deske enostavnejše za vzdrževanje. Les je potrebno barvati, lakirati, oljiti,… WPC lahko dobimo v različnih površinah in barvah, kar nam da na voljo veliko različnih možnosti. Lahko nadomestijo lesene terasne deske.

Čiščenje desk poteka z mokro krpo, brusnim papirjem ali z visokotlačnim čistilcem. Čistila naj boda nevtralna, izogibajmo pa se agresivnim, ki lahko poškodujejo površino desk. Deske lahko postanejo odporne na razvoj lišajev, mahov in gliv, vendar jih je potrebno redno čistiti. Ko vgradimo WPC terasne deske, se lahko na površini pojavijo madeži zaradi izhlapevanja vode. To je začasen pojav, ki sčasoma izgine. Če se ga želimo znebiti čimprej, ga odstranimo z jekleno volno. Deske peremo z vodo, ki ima dodano čistilo, lahko pa tudi s krtačo, če so madeži trdovratni. V primeru oljnih madežev, prask in podobne, jih očistimo z jekleno volno ali brusnim papirjem granulacije 220.

WPC terasne deske so v primerjavi terasnih desk veliko bolj enostavne za vzdrževanje. Pravzaprav jih ne potrebujemo vzdrževati in to je njihova največja prednost. Njihovo življenjsko dobo podaljšamo s tem, da jih premazujemo in zaščitimo njihovo površino. Olje uporabimo isto kot pri lesenih talnih oblogah. Olje se v površino vpije in na tak način prepreči vstop vode.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve