Gotovi parket

DomovJAFGotovi parket

Gotovi parket

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Izvor tega parketa je Brazilija. Že odkar se je pojavil na trgu je bil zelo priljubljen med ljudmi. Gotovi parket je pravzaprav vezan les, kjer se uporablja posebni postopek proizvodnje. Na les se nanese 6 slojev laka, oplemeni z aluminijevim oksidom in osuši s pomočjo UV sušilnika, s čimer se zagotovi dodatna odpornost proti abraziji. Gotovi parket je primeren tudi kot parket za talno gretje. Nikakor ni priporočljivo polaganje na plavajoč način, ampak lepljenje na osnovo. Dvoslojni ali pa tri slojni parket sta najbolj primerna za talno gretje. Konstrukcija gotovega parketa omogoča boljšo stabilnost kot jo imata klasičen in masivni parket. Prav tako pa je odporen tudi na nihanje vlažnosti v zraku in temperature. Da ne bi prišlo do odstopanja od podlage, je pomembno, da upoštevamo predpisane standarde o dovoljeni vlažnosti podlage za talno gretje.

Pred samo namestitvijo parketa je priporočljiva ustrezna osušenost objekta. Ob negotovosti je priporočljivo izmeriti vlago. V kolikor je ta previsoka, izvedemo dodatno izsuševanje in tako zmanjšamo negativni vpliv na gotovi parket. Na voljo imamo široke palete domačih in eksotičnih parketov. Bambusov parket je ekološka izbira, saj v naravi hitro raste in je zato hitro obnovljiv vir v naravi. Bambus je priljubljen zaradi njegove trdnosti, lahko ga imamo v masovni ali dvoslojni izvedbi. Njegov končni izgled je lahko v različnih odtenkih; karboniziran, naravno svetel ali pa temne barve. Prav tako se lahko odločamo med horizontalnim, pletenim ali vertikalnim izgledom.

Tri slojni gotovi parket za talne obloge je sestavljen iz treh plasti lesa. Enostavno ga je položiti, pri njemu pridejo v poštev plavajoč način polaganja in suho montažni klik sistem za spajanje desk. Tak način polaganja je bistveno hiter, sama površina pa je pohodna kar takoj po končanem polaganju. Polaga se ga s klasično in z metodo lepljenja po celotni površini.

Svojo trajnost in uporabnost dobro odlikuje tri slojni parket. Veliko število nanosov laka se nanese na primerno debelino. Lahko ga ponovno brusimo in obnovimo, saj je vrhnja plast dodatno prekrita z lakom, ki tvori dovolj debelo plast.

Gotovi parketi do debeline 12-15 mm, izbiramo pa lahko med lakiranimi ali pa oljenimi. Dimenzije so različne in se gibljejo 1000 x 180 mm, pa do 2200 x 200 mm. Ker je montaža enostavna in hitra, je cenovno bolj ugodno od polaganja klasičnega parketa. Parket je po montaži takoj pohoden, poleg tega pa med samem polaganjem ne nastaja neskončno umazanije in prahu.

Lastnosti, ki so bistvene za gotovi parket: masivni les, ki se nahaja na vrhnjem sloju, debelina je 12-15 mm, vrhnji sloj je lahko pobrušen, oljen ali lakiran. Strošek montaže je cenovno ugoden, saj je nižji kot pri klasičnem parketu. Z izbiro gotovega parketa pridobimo tudi na trajnosti, saj ga lahko ponovno brusimo in na tak način obnovimo. Zaradi vseh teh pozitivnih lastnosti, ima gotovi parket zagotovo prednosti pred ostalimi vrstami talnih oblog.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve